Szudán hírek

Ország › Szudán

Civil ellenkormány felállításáról döntött a szudáni ellenzék

19.04.19 13:33

Civil ellenkormányt, átmeneti tanácsot állít fel Szudánban a kormányellenes tüntetéseket szervező Szudáni Szakmai Szövetség (SPA) nevű betiltott mozgalom - jelentették be pénteken Kartúmban.

Folytatódik a hatalmi átrendeződés Szudánban

19.04.13 16:33

Távozott posztjáról a szudáni hírszerzés (NISS) nagyhatalmú főnöke, Szalah Gos, aki az elmúlt hónapok tüntetéseinek leverését célzó műveleteket irányította - jelentette be szombaton a hatalmat Omar al-Besír elnök elmozdítása után átvevő katonai tanács.

Megpuccsolták a szudáni államfőt

19.04.13 16:27

A tiltakozók legfőbb csoportja további tüntetésekre szólított fel, egyben elutasítva az arról szóló bejelentést, hogy az ország irányítását átmeneti időre egy katonai tanács venné át.

Burhani megtartotta első televíziós beszédét

19.04.13 14:36

Megtartotta első televíziós beszédét szombaton a szudáni átmeneti katonai tanács vezetője, miután találkozott az ellenzék képviselőivel. Abdel Fattah al-Burhani altábornagy bejelentette, hogy minden olyan rabot szabadon bocsátanak, akit az…

Eltévedt golyók miatt legalább 16-an meghaltak és 20-an megsebesültek

19.04.13 08:42

Szudánban rendszeresek a tüntetések az egyre nyomorúságosabb életkörülmények miatt. Legalább 16-an meghaltak, 20-an pedig megsebesültek eltévedt lövedékek miatt Szudán fővárosában az utóbbi két nap tüntetései során – közölte szombaton…

Nem adja ki a hadsereg a megbuktatott szudáni elnököt

19.04.12 15:24

Nem adják ki más országnak, és Szudánban állítják bíróság elé az ország elmozdított elnökét, Omar el-Besírt - jelentette be pénteken az újonnan felállt katonai tanács vezetője, Omar Zejnalábidín tábornok.

Letartóztatták a szudáni elnököt, katonai tanács irányítja az országot

19.04.11 10:24

Letartóztatták Omar el-Besír szudáni elnököt, az ország irányítására pedig katonai tanács jött létre - jelentette be csütörtökön a szudáni védelmi miniszter az állami televízióban.

A(z) "Szudán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Negyven migránst fogtak el Csongrádban

Több csoportban jöttek, szír, szudáni és iraki állampolgárnak vallották magukat.

Közélet

Illegális bevándorlók fagytak halálra Görögországban

Megpróbáltak észrevétlenül az Európai Unió területére jutni.

Közélet

A tüntetés egyetlen képben – Znamenák István fotója

Znamenák István, az Örkény Színház művésze a teátrum erkélyéről örökítette meg a tömeget, aki a Madách téren a színházakat érintő törvénymódosítás ellen tüntetett. A STEREO AKT társulat vezetője Boross Martin felszólalása zárta a…

Nagyvilág

2014 óta nem volt példa ilyen drágulásra

Emelkedik a palládium és a platina ára, mert a Dél-Afrikai Köztársaságban jelentősen visszavetette a nemesfémek bányászatát a gyakori áramszünet - írja az MTI.

 

Kategória ajánló