Szudán hírek

Ország › Szudán

Békés úton rendezné viszonyát a nép és a hadsereg Szudánban

19.04.25 15:27

Tárgyalásos úton tervezi rendezi nézeteltéréseit a szudáni átmeneti katonai tanács és az ellenzék - erről állapodtak meg a felek szerdán késő este.

Elképesztő csalássorozat! Így használják ki a migránsok a német államot

19.04.23 14:06

Nem kevesebb, mint 593 gyanúsítottja van annak az elképesztő csalássorozatnak, amelyben egytől-egyig szudáni migránsok vehettek részt Németországban.

Pénzmosás gyanújával indult nyomozás Omar el-Besír ellen

19.04.20 21:24

Pénzmosás és nagy összegű külföldi valuta törvénytelen birtoklása gyanújával indított nyomozást a szudáni főügyész Omar el-Besír megbuktatott szudáni elnök ellen - közölték szombaton igazságügyi források.

6,5 millió eurónyi készpénzt találtak a lemondatott szudáni elnök lakásán

19.04.20 18:48

A Reuters hírügynökség értesülése szerint a katonai hírszerzés átkutatta Besír otthonát, ahol összesen mintegy 6 millió euróval, 351 ezer dollárral és 5 millió szudáni fonttal (93 ezer euró) megpakolt bőröndöket találtak. Besír két testvérét, Abdalláht és…

Civil ellenkormány felállításáról döntött a szudáni ellenzék

19.04.19 13:33

Civil ellenkormányt, átmeneti tanácsot állít fel Szudánban a kormányellenes tüntetéseket szervező Szudáni Szakmai Szövetség (SPA) nevű betiltott mozgalom - jelentették be pénteken Kartúmban.

Folytatódik a hatalmi átrendeződés Szudánban

19.04.13 16:33

Távozott posztjáról a szudáni hírszerzés (NISS) nagyhatalmú főnöke, Szalah Gos, aki az elmúlt hónapok tüntetéseinek leverését célzó műveleteket irányította - jelentette be szombaton a hatalmat Omar al-Besír elnök elmozdítása után átvevő katonai tanács.

Megpuccsolták a szudáni államfőt

19.04.13 16:27

A tiltakozók legfőbb csoportja további tüntetésekre szólított fel, egyben elutasítva az arról szóló bejelentést, hogy az ország irányítását átmeneti időre egy katonai tanács venné át.

Eltévedt golyók miatt legalább 16-an meghaltak és 20-an megsebesültek

19.04.13 08:42

Szudánban rendszeresek a tüntetések az egyre nyomorúságosabb életkörülmények miatt. Legalább 16-an meghaltak, 20-an pedig megsebesültek eltévedt lövedékek miatt Szudán fővárosában az utóbbi két nap tüntetései során – közölte szombaton…

Nem adja ki a hadsereg a megbuktatott szudáni elnököt

19.04.12 15:24

Nem adják ki más országnak, és Szudánban állítják bíróság elé az ország elmozdított elnökét, Omar el-Besírt - jelentette be pénteken az újonnan felállt katonai tanács vezetője, Omar Zejnalábidín tábornok.

A(z) "Szudán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Megalakult Szudán első hivatalos kormánya

Vasárnap beiktatták hivatalába Szudán első hivatalos kormányát azután, hogy a hadsereg eltávolította az ország éléről a Szudánt évtizedeken át irányító Omar el-Besír államfőt - jelentette a SUNA szudáni állami hírügynökség.

Közélet

Több mint száz migránst vett fedélzetére az Ocean Viking civil hajó

Szeptemberben 2386 migráns érkezett az országba tengeri úton.

Közélet

Az internetet, az üzemanyagokat és a dohánytermékeket is megadóztatnák – tüntetés lett belőle

Az ország életét megbénító tüntetések zajlanak Libanonban a tervezett új adók ellen.

Nagyvilág

A magyar technológiáknak köszönhetően százezrek jutnak tiszta ivóvízhez Afrikában

Ghána Kumasi városában 2019 tavaszán megkezdődött az első magyar szennyvíztisztító-telep építése.

 

Kategória ajánló