Sztrájk hírek

Közélet › Sztrájk

Nagy a feszültség a BKV-nál és a fővárosi cégeknél, sztrájk is szóba kerülhet

21.02.12 19:45

A Fővárosi Önkormányzat kijelentette, hogy a tulajdonában álló szolgáltatók számára idén nem tud bérfejlesztésre fedezetet biztosítani. A BKV-nál működő szakszervezetek viszont elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzati adóelvonások a fővárosi cégek…

Abortusz: összecsaptak a rendőrökkel Varsóban a szigorítás ellen tüntetők

21.01.30 13:01

Hat embert őrizetbe vettek péntek éjjel a terhességmegszakítás feltételeinek szigorítása ellen tartott újabb lengyelországi tüntetéseken, miután a tiltakozók több helyen összecsaptak a rendfenntartókkal – közölte a rendőrség szombaton.

Nem hagyják kiüresíteni a sztrájkjogot

21.01.12 19:13

Egy 486 napos eljárás végén a Kúria jóváhagyta a szociális ágazatot képviselő szakszervezetek listáját a munkabeszüntetés alatt is kötelező szolgáltatásokról, csak közben elmúlt az utolsó időpont is, amikor sztrájkolhattak volna.

Figyelmeztető sztrájkba kezdett a szlovén rendőrök egy része

21.01.11 12:44

Figyelmeztető sztrájkba lépett hétfőn a szlovén rendőrök egy része, mert szerintük a kormány nem tartotta be a rendőrség helyzetének javítására és a béremelésekre tett 2018-as ígéretét - közölte a Delo című szlovén napilap.

Sztrájk és szárazság miatt új csúcson a szójabab jegyzése

20.12.23 05:41

Chicagóban a búza 0,6 százalékkal, a kukorica 0,5 százalékkal, a szójabab pedig 1,9 százalékkal drágult a karácsony miatt a szokásosnál rövidebb kereskedési hét első napján. Párizsban ezzel szemben a mínuszok domináltak, mind a négy fontos…

Újabb videók éreztek az indiai iPhone-gyár szétveréséről

20.12.14 13:22

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a munkavállalók a bérek kifizetésének elmaradása miatt kezdtek lázadásba, majd erőszakos tombolás közepette szétverték a gyárat, eddig 132 embert tartóztattak le a helyi rendőrök.

A(z) "Sztrájk" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Figyelmeztető sztrájkot hirdettek a közlekedési vállalatok szakszervezetei

A figyelmeztető sztrájk reggel 8-tól 9 óráig tart majd. A járművek a végállomásokon fognak állni, a forgalmat nem akadályozzák majd, a kórházak és az iskolák felé tartó járatok azonban közlekedni fognak. A szakszervezetek…

Közélet

Érthetetlen határzár Letkésen; felemás a Partizán SZFE-dokuja – Megjelent a Pesti Hírlap

A szerdai Pesti Hírlap témáit ajánljuk olvasóink figyelmébe. A Letkés–Ipolyszalka határátkelő március 2-a óta újra nem használható. A szlovákok zárták le a járványra hivatkozva, de azt mondták, hogy várhatóan március 20-án…

Közélet

Pszichiátriai betegségcunami jöhet a Covid-járvány után

Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója szerint eljöhet az idő, amikor úgy megyünk pszichológushoz vagy pszichiáterhez, mint fogorvoshoz.

Tudomány

Hungarian Startup University Program: már a legígéretesebb ötletek megvalósításán dolgoznak az egyetemi projektcsapatok

Új szakaszához érkezett a Hungarian Startup University Program (HSUP), amelynek első évfolyamában 21 felsőoktatási intézményből közel 2100 hallgató vesz részt – jelentette be Schanda Tamás.

 

Kategória ajánló