Sztrájk hírek

Közélet › Sztrájk

Jogellenesnek ítélte a bíróság az SZFE-s dolgozók sztrájkját, de a hallgatóknak nem szólt senki

20.10.23 19:01

Mindez az Egyetem vezetésének közleményében áll. A hallgatók erre úgy reagáltak, ők semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak, tehát a határozat nem lehet jogerős, mivel szerintük a sztrájkbizottságnak öt napja van fellebbezni.

SZFE-ügy: a Fővárosi Törvényszék szerint jogellenes az egyetem dolgozói által indított sztrájk

20.10.23 11:09

A Színház és Filmművészetért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének sajtóközleménye szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése megállapította, hogy az intézmény dolgozói által indított sztrájk jogellenes.

Ötszázezer forintos jutalmat követelnek a szociális ágazatok dolgozóinak

20.10.20 17:58

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete online sztrájkot hirdetett október 27-ére.

Sztrájkra hívták a kirúgás előtt álló Blizzard-dolgozókat a szakszervezetek

20.10.16 19:25

A Blizzard francia központjának bezárását próbálják megállítani a dolgozók érdekeit védő szervezetek, a figyelem felkeltésére munkabeszüntetésre hívták fel tagjaikat.

Fellázadtak a szlovénok: Brutális nyílt levelet írtak a magyarok elleni meccs után

20.10.15 22:06

A szlovén U21-es válogatott játékosai nyílt levelet írtak, amit nyilvánosságra is hoztak, és a pályára lépés bojkottálásával álltak ki addig, amíg Primoz Gliha a szövetségi edző.

Cihanouszkaja: Lukasenka Október 25-ig mondjon le!

20.10.13 15:07

Ultimátumot adott Aljakszandr Lukasenka elnöknek kedden a fehérorosz ellenzéket vezető Szvjatlana Cihanouszkaja, országos sztrájkkal fenyegetve, amennyiben az elnök október 25-ig nem jelenti be lemondását és nem bocsátja szabadon a rendszer…

A(z) "Sztrájk" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

A szociális ágazatban dolgozóknak is joguk van sztrájkolni

A szociális ágazatban dolgozóknak is joguk van sztrájkolni - lényegében ezt mondta ki a Kúria ítélete. Több szakszervezet még 2019-ben azért ment perre, mert az állammal nem sikerült megállapodniuk az elégséges…

Közélet

Dóra Béla az SZFE-ről: “Mindenki hitt ebben az ügyben, és ez volt a szép”

Az SZFE körül kialakult jelenlegi helyzetről, hivatásról, reményekről beszélgetett az Örkény Színház színészével, Dóra Bélával a Papageno.

Közélet

Közép- és észak-magyarországi középiskolás diákok részére hirdet fotópályázatot az Avkf

Fotópályázatot hirdet középiskolás diákok részére az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (Avkf) és Hallgatói Önkormányzata a Közép- és Észak-Magyarország, valamint Észak-Alföld régióban természet- és szabadon választott fotó…

Nagyvilág

Beütött a pálmaolaj-válság: durva élelmiszer-drágulás jöhet

Viharos idők jönnek az ázsiai pálmaolaj-termelőkre, a koronavírus-járvány miatt ugyanis egekbe szökhetnek az árak a piacon. Több iparágat is érinthet az áremelkedés, a pálmaolajat ugyanis számtalan területen felhasználják, fontos…

 

Kategória ajánló