Szólásszabadság hírek

Közélet › Szólásszabadság

A török alkotmánybíróság kimondta, jogsértő a Wikipédia betiltása

19.12.26 15:49

A török alkotmánybíróság csütörtökön úgy határozott, hogy a Wikipédia 2017 óta tartó törökországi betiltása sérti a szólásszabadságot - jelentette az Anadolu török hírügynökség.

Egy álcázott kinyilatkoztatásról

19.12.09 21:01

Mára éppen a nyílt társadalom barátai által fetisizált politikai korrektség az, ami gúzsba köti a szólásszabadságot, az újságírókat (ön)cenzúrára kényszeríti. Nem az az újságírás, amit ők művelnek.

Folytatódik a szólásszabadság elleni kampány Szaúd-Arábiában

19.11.25 15:42

A szaúdi hatóságok őrizetbe vettek nyolc embert - zömében értelmiségieket -, amit hírügynökségek a szólásszabadság elfojtására irányuló, két éve folyó kampánnyal hoznak összefüggésbe.

Társadalomformáló erővé váltak a techóriások

19.11.23 14:28

Egyre inkább a szuverén államok versenytársaivá lépnek elő az internetes vállalatóriások. A profitszerzésre létrejött cégek a társadalmi nyilvánosságot és a szólásszabadságot is képesek alakítani.

Kuciakék nagymácsédi házát valószínűleg le fogják rombolni. A múzeum mindössze a nyári konyhában kapna helyet

19.11.16 17:16

Nyitókép: TV Markíza   A Szólásszabadság Múzeumának kialakítása, amit a meggyilkolt újságíró, Jánk Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová nagymácsédi házából hoztak volna létre, a Kuciak család rendezetlen hagyatéki tárgyalása miatt…

Cenzúra, besúgás: veszélyben a szólásszabadság Németországban

19.11.08 08:18

Egy hangos kisebbség azt képzeli, hogy egy adott véleménykódextől való minden eltérés a nácizmus visszatérését jelenti. Krisztina Koenen publicisztikája.

Soros újságírója Brüsszelben hazudozott

19.11.07 07:21

Soros György médiabirodalmának magyarországi zászlóshajója, a 444.hu egyik munkatársa Brüsszelbe utazott és megpróbálta a magyar sajtószabadságot bemocskolni az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) ülésén.

Hidvéghi: Mindenkinek lehet politikai véleménye, de azt ne nevezzék objektív újságírásnak

19.11.06 19:04

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő elutasította a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatban az Európai Parlament (EP) egyik szakbizottságának szerdai brüsszeli ülésén megfogalmazott bírálatokat, mondván, a…

Lekapcsolták a Vadhajtások honlapját

19.10.24 08:10

Nem sokkal azután, hogy Bede Zsolt a Zeneakadémia előtt mellkasba vágta Domokos Ágnes DK-s önkormányzati képviselőnőt, lekapcsolták Vadhajtások honlapját – derül ki a portál Facebook-oldalán megjelent üzenetből. A portál erről szerda este 9 óra 38…

A(z) "Szólásszabadság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Seres László: Rémhír, fake news, paranoia: karanténban a szólásszabadság

A kritikus hangokat egyre jobban elnyomják az összeesküvési elméletekben utazó nettó klinikai esetek.

Közélet

Elutasította a román legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea felülvizsgálati kérelmét

Börtönben marad Liviu Dragnea, a bukaresti parlament volt házelnöke, a Szociáldemokrata Párt (Psd) korábbi elnöke, miután a román legfelsőbb bíróság hétfőn jogerősen elutasította újabb felülvizsgálati kérelmét.

Ország

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Csernobilhoz hasonlította Kína járványkezelését

A csernobili atomkatasztrófához hasonlította Kína járványkezelését Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az NBC televíziónak...

Közélet

A főváros visszaépíti a saját intézményeiben a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogait

Kedden a parlament fideszes többsége elvette a könyvtárosok és közgyűjteményi dolgozók közalkalmazotti státuszát, a szakszervezet alkotmánybírósághoz fordult.

 

Kategória ajánló