Szólásszabadság hírek

Közélet › Szólásszabadság

Koltay András: Koronavírus és szólásszabadság vészhelyzet idején

20.03.25 04:49

Megítélésem szerint az új tilalom nem alkalmas arra, hogy a demokratikus szabályokat a járvány ürügyén félretevő kormányzati önkény egyik pillére legyen.

Nyoma veszett a koronavírusról hírt adó vloggernek

20.02.09 14:31

Ismét a koronavírus áldozata lehetett a szólásszabadság. A napokban derült fény arra, hogy meghalt Li Wenliang, az az orvos, aki az elsők között figyelmeztette kollégáit a koronavírusra. Először megírták halálhírét, később az értesülést úgy módosították,…

A török alkotmánybíróság kimondta, jogsértő a Wikipédia betiltása

19.12.26 15:49

A török alkotmánybíróság csütörtökön úgy határozott, hogy a Wikipédia 2017 óta tartó törökországi betiltása sérti a szólásszabadságot - jelentette az Anadolu török hírügynökség.

Egy álcázott kinyilatkoztatásról

19.12.09 21:01

Mára éppen a nyílt társadalom barátai által fetisizált politikai korrektség az, ami gúzsba köti a szólásszabadságot, az újságírókat (ön)cenzúrára kényszeríti. Nem az az újságírás, amit ők művelnek.

Folytatódik a szólásszabadság elleni kampány Szaúd-Arábiában

19.11.25 15:42

A szaúdi hatóságok őrizetbe vettek nyolc embert - zömében értelmiségieket -, amit hírügynökségek a szólásszabadság elfojtására irányuló, két éve folyó kampánnyal hoznak összefüggésbe.

A(z) "Szólásszabadság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Koltay András: Koronavírus és szólásszabadság vészhelyzet idején

Megítélésem szerint az új tilalom nem alkalmas arra, hogy a demokratikus szabályokat a járvány ürügyén félretevő kormányzati önkény egyik pillére legyen.

Közélet

Mi folyik itt? Két nap alatt 19 kelet-szlovákiai bíró mondott le végleg a talárról

Összesen 19 kelet-szlovákiai bíró, főleg a kassai Legfelsőbb Bíróság tagjai adta bee lemondását Zuzana Čaputová államfőnek hétfőn és kedden. Mindannyiuk bírói státusza a keddi nappal megszűnt.   Csak a kassai Legfelsőbb Bíróság…

Közélet

A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést

A kormánynak április 13-ig vissza kell vonnia a kijárási tilalomra vonatkozó döntést.

Ország

Trump nagy igyekezetében lábon lőheti az autógyártókat - Miközben ketté szakítja az autópiacot

Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden. A döntés rövidtávon…

 

Kategória ajánló