Szojuz hírek

Tudomány › Szojuz

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája

21.04.17 12:25

Két orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén biztonságosan visszatért a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) szombaton egy Szojuz űrhajó - jelentette be a Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivatal.

Hazatért a Földre az Expedition 64 küldetés legénysége az ISS-ről

21.04.17 12:16

Két kozmonauta és egy asztronauta biztonságosan hazatért a Nemzetközi Űrállomásról, miután 185 napot töltöttek a keringő laboratórium fedélzetén, így Sergey Ryzhikov és Sergey Kud-Sverchkov az orosz Roscosmos állami űrvállalattól, valamint…

Elstartolt a Gagarin űrhajó, már úton van a Nemzetközi Űrállomásra

21.04.09 08:16

Várhatóan 3 óra 25 perc repülés után, közép-európai idő szerint 13 óra 07 perckor csatlakozik a Nemzetközi Űrállomás Raszszvet moduljához.

Pályára állt és működik a negyedik magyar kisműhold, a SMOG-1

21.03.27 12:04

Pályára állt és működik a negyedik magyar kisműhold, a SMOG-1 – közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A kisműholdat hétfőn bocsátották fel Bajkonurból, szerdán pedig sikeresen pályára állították. A magyar űreszközt a 32…

Új magyar műholdak

21.03.22 12:38

Tizenkilenc országból - köztük Magyarországról - 38 műholdat szállít Föld körüli pályára az a Szojuz-2.1.a típusú teherűrhajó, amelyet ma indítottak el a kazahsztáni Bajkonurból.

Elindult az űrbe az első magyar fejlesztésű asztrofizikai kisműhold

21.03.22 11:32

Elindult az űrbe az első magyar fejlesztésű asztrofizikai kisműhold, amely az egész Földre kiterjedő gamma-műholdhálózat úttörője lehet – közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontja (ELKH CSFK)…

Elstartolt az első magyar fejlesztésű asztrofizikai kisműhold

21.03.22 11:17

A kisműhold egy magyar-szlovák-japán nemzetközi együttműködés keretében, az ELKH CSFK tervezésében és projektvezetésével készült, hétfőn reggel startolt Bajkonurból egy Szojuz-rakéta fedélzetén.

„Az ember kilépett a világűrbe…”

21.03.18 23:30

Alekszej Arhipovics Leonov orosz kozmonauta hajtotta végre 1965. március 18-án az első űrsétát.

Magas poláris pályára indult az Arktyika

21.02.28 12:18

Az orosz Arktyika-M1 távérzékelő (meteorológiai) és távközlési műhold egy Szojuz rakéta csúcsán került erősen elnyújtott pályára, ahonnan az északi sarkvidéki régiókat fogja kiszolgálni.

A(z) "Szojuz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Három űrhajóssal tért vissza az ISS-ről a Szojuz

Két orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén biztonságosan visszatért a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (Iss) szombaton egy Szojuz űrhajó - jelentette be a Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivatal.

Tudomány

Egy seprűvel verte halálra férje a nőt, miután kiderült, hogy egy férfinél töltötte az éjjelt

A nő három napig nem ment haza, majd amikor férje megtudta, hogy egy másik férfinél volt, vadállat módjára esett neki, és halálra verte.

Tudomány

Egy japán milliárdos bevásárolta magát a Nemzetközi Űrállomásra

Maezava Juszaku csütörtökön bejelentette, hogy történelmi mérföldkőhöz érkezett, ugyanis megvásárolta jegyét a Nemzetközi Űrállomásra azelőtt, hogy a SpaceX Starship űrhajójával a Holdra látogatna.

Ország

Fucsovics Márton párosban is búcsúzott Madridban

Fucsovics egyesben is az első körben búcsúzott, mivel két szettben kikapott a kazah Alekszandr Bubliktól.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló