Szociológia hírek

Közélet › Szociológia

CEU rektorhelyettese: ez a vonat elment, a CEU nem tud visszaköltözni Budapestre

20.10.07 12:47

Fodor Éva, a CEU rektorhelyettese az ATV Híradójának kérdésére elmondta, hogy az egyetem nem tud visszaköltözni Budapestre, ez a vonat elment.

Egy év alatt 45 százalékot drágultak a gyümölcsök

20.08.13 15:29

A friss hazai és a déligyümölcsök ára összesítve 44,9 százalékkal drágult tavaly júliushoz képest, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) fogyasztói árakról szóló gyorstájékoztatójában.

KSH: 7,8 százalékkal csökkent az ipari termelés júniusban

20.08.11 11:55

Az ipari termelés volumene 7,8 százalékkal maradt el júniusban az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 12,2 százalékos a csökkenés – erősítette meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölt második…

Ellenzék, vagy amit akartok

20.08.10 19:34

Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet „A rendszerkritikai alapállás stratégiája” címmel Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez. Borzasztó élmény volt.

A kultúrharc az emberiség civilizációs vívmányait támadja

20.08.05 07:55

Frank Füredi külföldön élő magyar szociológust annak kapcsán kérdezték, hogy Kultúrharc a múlt ellen címmel publicisztikát közölt.

Karácsony: A mai nap sajnos arról szól, hogy elfogadjuk az elfogadhatatlant

20.07.14 20:55

A mai nap – sajnos – arról szól, hogy elfogadjuk az elfogadhatatlant, hogy az emberi élet múlékony és törékeny - kezdte közösségi oldalán a főpolgármester. Gyekiczki András sokat tett a magyar zsidóságért, hatalmas elhivatottsággal és…

A(z) "Szociológia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Kelet-Európában nem fog működni a gyerekmesékbe rejtett baloldali propaganda

A V4NA nemzetközi hírügynökség az ismert szociológussal, Filip Furmannal készített interjút.

Közélet

Kelet-Európában nem fog működni a gyerekmesékbe rejtett baloldali propaganda

A V4NA nemzetközi hírügynökség az ismert szociológussal, Filip Furmannal készített interjút.

Nagyvilág

Koronavírus: 3,5 hónap után újrafertőződnek a magyarok

Többször is megbetegedhetünk a koronavírustól. A virológus szerint idő kérdése volt, hogy mikor találnak harmadszori megfertőzöttet.

Közélet

A fát és az erdőt is, avagy adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget. A szervezeteknél…

 

Kategória ajánló