Szlovákia hírek

Ország › Szlovákia

140 magyar tannyelvű alapiskolában tesztelik ma az ötödikeseket

18.11.21 11:25

A tesztet összesen 50 470 diák végzi el az ország 1470 alapiskolájában. 140 magyar tannyelvű alapiskolában 3219 diák tölti ki a feladatlapokat. A szlovák anyanyelvű diákok a nap folyamán matematikából, valamint szlovák nyelvből és irodalomból írják…

Újabb autógyárat csípne meg Szlovákia, ezúttal egy Skoda-gyár a tét

18.11.21 10:28

Újabb autógyárért szállhat ringbe Szlovákia, és a hírek szerint épp a BMW-gyárért zajló versenyben alulmaradt Kassa mérkőzhet az üzemért.

Megszórták az Acélbikákat

18.11.20 19:37

Az Erste Liga legutóbbi játéknapján nagy verésbe szaladt bele az újvárosi jégkorongcsapat, a bajnokságban második helyen álló Csíkszereda rámolt be nyolc gólt az alsóházban tanyázó hazaiaknak.

Új India-stratégiát fogadott el az EU

18.11.20 10:52

Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini ma közös közleményt fogadott el, amely felvázolja, hogy milyen stratégia révén kívánja az EU megerősíteni az Indiával kialakított...

A hölgyeknek is vonzó a gazdálkodás

18.11.19 21:19

Bár a mezőgazdaságot a legtöbben férfias szakmaként tekintik, a számok nem ezt mutatják. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon a mezőgazdasági és állategészségügyi felsőfokú képzésben résztvevők közel felét…

Az arcukkal is táncolnak

18.11.19 21:01

Anton Lachky szlovák koregoráfus paradigmát váltott a Közép-Európa Táncszínházzal közös munkafolyamatban. Bebizonyította, hogy a táncos test nem ér véget a végtagok és a törzs mozgásánál. Arcot, hangot, konkrét gesztusokat adott nekik.

Kihátrálnak Erdei Zsolt mögül a bokszszövetség vezetői

18.11.19 13:46

Az egyik elnökségi tag állítja, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke kihagyta a grémiumot a szövetségre súlyos adósságot hozó junior-vb-szervezésből, és csak tanácsadóira hallgatott, ez okozta a bajt.

Hadüzenetet adtak ki a nagy boltláncok ellen Szlovákiában

18.11.19 07:28

Szlovákiában rendületlenül próbálkoznak a politikusok az áruházláncok megrendszabályozásával, a verseny szabadsága azonban az útjukban áll. Nemrég egy újabb kemény javaslat érkezett.

A nagyszombati Könnyező Szűzanya 35. novénájának központi témája az ifjúság volt

18.11.19 07:04

November 17-én, szombaton immár 35. alkalommal került megrendezésre a nagyszombati Könnyező Szűzanya kilencedjének keretében a magyar zarándoklat. Tizenegy órára megérkezett Nagyszombat testvértelepülésének, Szombathelynek a…

Szlovák jégkorongliga – A DVTK vendégeként kapott ki

18.11.18 20:04

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata 3-0-ra kikapott a szlovák HK Nitra vendégeként a Tipsport Liga vasárnapi játéknapján.

A(z) "Szlovákia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

A rendőrség eljárást indított a tragikus buszbalesettel összefüggésben, szemtanúkat hallgatnak ki

A forgalmat ezen a szakaszon várhatóan csütörtök délután indítják csak újra. Renáta Čuháková, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője elmondta: folyik a helyszínelés, illetve a baleset szemtanúinak kihallgatása. A rendőrség…

Közélet

Látni kell és látszani az őszi-téli utakon

Nemcsak a saját testi épségét, de mások életét is kockáztatja, aki nem készíti fel megfelelően autóját a télre. Komoly büntetésre is számíthat, ha belefut egy rendőri ellenőrzésbe. Erre és a látásszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet a…

Ország

„Károlyi Mihályné” Cseh Katalin

A Momentum hazafiatlan megnyilvánulásai gyomorfogatók és vészjóslók is. Ők a hazájuk és nemzetük ellen irányuló politizálásban érdekeltek, érdemes lenne kideríteni, hogy kinek a megbízásából.

Sport

Nhl: ha Oshie, szétlövéses siker – ezúttal a Flyers ellen

A listavezető Washington Capitals szétlövésben nyert a Philadelphia Flyers otthonában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

 

Kategória ajánló