Szlovákia hírek

Ország › Szlovákia

Különleges Munkácsy-kiállítás a pécsi Zsolnay Negyedben

19.06.17 08:26

A legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény 2019. május 17-től november 10-ig tekinthető meg.

A szlovákok és a spanyolok fognak akkumulátort gyártani a PSA-nak

19.06.17 05:05

Eddig ázsiai vállalatoktól szerezték be az akkumulátorokat, ezentúl saját magának fogja gyártani a PSA Nagyszombaton és Vigóban. Azért is döntött Szlovákia mellett a konszern, mert a dízelek iránti kereslet alaposan megcsappant az utóbbi időben.

A kisebbségekre is figyel a beiktatott szlovák elnök

19.06.17 00:08

Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe.

Nyugat-szlovákiai V. liga, déli csoport, 30. forduló: Hét találat, nyárasdi győzelem Nagyabonyban

19.06.16 20:41

Vendéglátóként osztálykülönbségű vereséggel zártak a kisudvarnokiak, Nádszegen ötször rezdült a szap-csiliznyáradiak hálója. A nyárasdiak pontokat raboltak a nagyabonyiak otthonában. Hét találat, csenkei győzelem került a jegyzőkönyvbe a…

Zuzana Čaputová: „Nem a hivatalból akarok kormányozni, az embereket akarom szolgálni”

19.06.16 08:26

Zuzana Čaputová letette a hivatali esküt Ivan Fiačan, az Alkotmánybíróság elnöke előtt és elfoglalta a köztársasági elnöki hivatalt. Az eskütételre a parlament ünnepi ülésén került sor a Szlovák Filharmónia épületében. „Becsületemre és lelkiismeretemre…

Poszonyban folytatódott a lobbi az új uniós vezetőkért

19.06.15 17:38

Egy nappal a V4-ek budapesti csúcstalálkozója után a szlovák fővárosban vitatta meg Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Peter Pellegrini szlovák kormányfővel, kik lehetnének az Európai Unió csúcsvezetői az EP-választások után - írja az Infostart.hu.

Szlovákiában ma hivatalosan is történelmet írtak

19.06.15 12:50

Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe.

Újabb autóipari beruházást nyert el Szlovákia

19.06.14 22:17

A szlovákiai Nagyszombaton és a spanyolországi Vigo városban fogja gyártani hibrid és elektromos autóihoz az akkumulátorokat a francia PSA konszern - írja az MTI.

A kormányfő állásfoglalást kért az érintett tárcáktól a helikopterek ügyében

19.06.14 18:44

„Fontos, hogy Szlovákia felelősségteljesen viselkedjen külföldi partnereivel” – áll abban az állásfoglalásban, amelyet a kormányhivatal juttatott el a TASR hírügynökséghez. A védelmi minisztérium visszautasítja a leszállási engedély…

A(z) "Szlovákia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Hivatalos látogatást tesz Csehországban az új szlovák államfő

Ebéd Zemannal, találkozók, koszorúzás, végül egy koncert... [...] Read More...

Ország

Dízelbotrány: kártérítés az autótulajdonosoknak?

Kártérítést kellene kapniuk a Volkswagen dízelbotrányában érintett Škoda és VW-autók csehországi tulajdonosainak egy cseh bíróság elsőfokú ítélete szerint – írta a Reuters hírügynökség.

Ország

Belefulladnak a lengyelek a műanyagba

Közel egymillió tonna műanyag csomagolást használ fel évente a lengyel piac, és szakértők szerint ez a mennyiség tovább nő a következő években - hangzott el a lengyel Nemzeti Kereskedelmi Kamara (KIG) Ki fog megfizetni a…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló