Színház hírek

Kultúra és szórakozás › Színház

Színház mindenkinek címmel dallal és videoklippel jelentkezett a Déryné Program

21.02.24 13:11

A Déryné Program számára – a könnyűzenei berkekben sem ismeretlen – Dánielfy Gergő, a Déryné Társulat tagja írt dalt. A szerzeményhez színházi hangulatokat, milliőt megidéző videó is készült Géczy Dávid rendezésében. A klip premierjére február…

Podcastsorozatot indít a Játékszín

21.02.24 10:38

PodCasting címmel indítja útjára - kihasználva a jelenlegi helyzetet és az online adta lehetőségeket - podcastsorozatát a Játékszín. A kényszerű zárlat alatt a streamelt előadások után online hallgatható interjúkkal viszik közelebb a színészeket a…

Verbálisan bántalmazták Gallusz Nikit a színházban a társai: ez történt

21.02.24 09:28

Gallusz Niki felidézte, hogy anno őt is verbálisan bántalmazták egy színházban amikor még fiatal volt. Egyébként a mai napig jóban van azzal a személlyel, akitől ez gyakorlatilag indult.

Új sorozatot indít a Játékszín

21.02.23 18:45

PodCasting címmel indítja útjára kedden podcastsorozatát a Játékszín; a kényszerű zárlat alatt a streamelt előadások után online hallgatható interjúkkal viszik közelebb a színészeket a közönséghez.  

Új fejezet a Weöres Sándor Színház életében – Bemutatták a művészeti tanács tagjait

21.02.23 17:25

„A társadalmi harmónia visszaállítása létkérdés, melyben a művészetnek fontos szerepe van.” Sajtótájékoztatót tartott Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója, melynek során bemutatta a Művészeti Tanács tagjait, és ismertette a közeljövő terveit.

Már próbálják az "Alszanak a halak?" című darabot Nyíregyházán

21.02.23 16:32

A Móricz Zsigmond Színház a 2021/2022-es évadban Jens Raschke német szerző Alszanak a halak? című monodrámáját Fridrik Noémi előadásában és a Jászai-díjas Pregitzer Fruzsina rendezésében tűzi műsorra, melynek próbafolyamata már 2021…

A(z) "Színház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Felújítják Mária Antónia királyné színházát

Egyedülálló módon, működőképesen maradt fenn a 17. századi színpadi gépezet, amit a francia forradalom is megkímélt, mert értéktelennek ítélték.

Közélet

Májusig eldőlhet az SZFE sorsa

Alkotmányellenesnek tartja a modellváltást, ezért az Alkotmánybíróság elé viszi a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét a Fővárosi Törvényszék.

Közélet

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

A képzésre azokat várják elsősorban, akik már a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban vagy a szabadidős szektorban dolgoznak.

Kultúra és szórakozás

A teátrum történetéről hirdetett internetes vetélkedőt a Nemzeti Színház

Az idén is meghirdeti a Nemzeti Színház internetes vetélkedőjét, amelyre a szervezők tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatok jelentkezését várják február 28-ig. Az idei vetélkedő témája a Nemzeti Színház története. A fordulók során a…

 

Kategória ajánló