Színház hírek

Kultúra és szórakozás › Színház

Elmaradnak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház további előadásai

21.03.28 14:16

Mivel Marosvásárhelyen az ezer főre eső koronavírusos fertőzések száma meghaladta a 3 ezrelékes határt, a hatályba lépő intézkedések betartása érdekében, valamint a színház további aktivitásának biztonságáért, elmaradnak a…

A színház mindenkié! – Szolnoki Tibor Jászai Mari-díjas színész a Mandinernek

21.03.28 11:34

„Egy vidéki színháznak népszínházként kell működnie, hiszen nem hagyhatjuk cserben a városlakók egyetlen csoportját sem” – vallja Szolnoki Tibor Jászai Mari-díjas színművész, aki elindult a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói székéért.

Kásler Miklós a színészekhez: nyújtsanak felejthetetlen élményt az élményre vágyóknak

21.03.28 10:02

A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a színházi világnapon közzétett videójában. Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban köszöntötte a…

Karácsony Gergely: sokak életminőségét rontja, hogy nem járhatnak színházba

21.03.27 21:07

Sokak életminőségét rontja, hogy nem járhatnak színházba előadásokat nézni a járvány alatt - írta a főpolgármester szombaton a színházi világnapon a Facebookon, kérve, hogy, aki képes, segítse a nehéz helyzetbe került színházakat, művészeket.

Édesapja nyomdokaiba lép Udvaros Dorottya

21.03.27 17:46

A Gózon Gyula Kamaraszínházban rendezi a Függönyt fel! címet viselő komédiát: egy színház újranyitásáról szól a darab a bezárt színházak idején. Az előadást szombaton streamelve mutatják be.

Karácsony: sokak életminőségét rontja, hogy nem járhatnak színházba

21.03.27 16:46

Sokak életminőségét rontja, hogy nem járhatnak színházba előadásokat nézni a járvány alatt - írta a főpolgármester szombaton a színházi világnapon a Facebookon, kérve, hogy, aki képes, segítse a nehéz helyzetbe került színházakat, művészeket.

A(z) "Színház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház Törőcsik Mari előtt

Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház a pénteken elhunyt Törőcsik Mari előtt – jelentette be a teátrum. Mint írják, Törőcsik Mari tisztelőinek pénteken 21 óráig van lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a Nemzeti…

Közélet

Szarvas József: Fontos kellene legyen a kommunikáció

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szeptembertől első évfolyamos osztályt indít Rátóti Zoltán és Szarvas József.

Tudomány

A szezon második legjobb eredményét futotta Novák Natália

Újabb sikeres egyetemi versenyen van túl az Egyesült Államokban Novák Natália, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiatal futója. Szombaton a Brian Clay meghívásos versenyen a kaliforniai Azusában állt rajthoz 1500 méteren.

Közélet

A Föld napja: Online kutatást indít a Pannon Egyetem az éghajlatváltozásról

Online kutatást indít a Pannon Egyetem a Föld napja alkalmából, mellyel a résztvevők éghajlatváltozással kapcsolatos természettudományos tudását és attitűdjét vizsgálják - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

 

Kategória ajánló