Szent István hírek

Közélet › Szent István

A talajművelés a szőlőültetvények egészségi állapotára is hatással van

20.12.12 06:30

Triviálisnak tűnő, ám kevéssé kutatott és ismert megállapítás, hogy a szőlőtermesztők által megválasztott talajművelési gyakorlatok befolyásolhatják a szőlő gyökérzeténél élő, mikroszkopikus élőlényközösségek összetételét és ezáltal a talajegészség…

Mindent megrongált, ami az útjába került

20.12.10 08:56

Mindent megrongált, ami az útjába került Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 12. 09., sze - 14:23 Egy ittas fiú a feszültségét Békéscsabán, a belvárosban vezette le. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Országos harmadik lett a Szent István

20.12.07 14:40

A Honvédelmi Sportszövetség online pályázatán nyert a vásárhelyi Szent István Általános Iskola.

Karácsonyfa-állítás és online programok az AdventBazilika rendezvénysorozatában

20.12.05 07:32

Karácsonyfa-állítással, valamint egészen az újévig tartó online programokkal várja az érdeklődőket az AdventBazilika rendezvénysorozata. A remény adventje! mottóval indul az idén 10 éves rendezvénysorozat, amely a koronavírus-járvány miatt az online térbe…

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás a Szent Istvánban

20.12.04 14:34

A bezártságot egy kicsit nyitottabbá téve, először indult el a Szent István általános iskolában egy olyan kezdeményezés, ami nem csak a diákokat, hanem minden vásárhelyi ünnepét szebbé teheti. Az iskola előkertjében egy karácsonyi dekorációt…

Aranyéletük lesz a kaposvári teheneknek

20.12.03 04:25

Korszerű tejtermelő központ épül a Szent István Egyetem helyi campusán. Az istállóban a fejést, és a takarmányozást robotok végzik majd, az állatok pedig vízágyakon pihenhetnek.

Istvánosok a felnőtt élet küszöbén

20.12.02 09:47

A Kalocsai Szent István Gimnázium egyik sikeres projektje az Életvitel nevet viseli, hiszen ennek célja az, hogy a 12.-eseket támogassa a gimnázium utáni felnőtt életre való felkészülésben.

Megkapták felszereléseiket a labdarúgó osztályok tanulói

20.12.01 08:16

Idén is megkapták sportfelszerelésüket a Szent István Általános Iskola labdarúgó osztályának elsősei a Hódmezővásárhelyi Futball Clubtól. A felek együttműködése 5 éve töretlen és sikeres a gyerekek valamint szüleik körében.

A(z) "Szent István" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Ma 30 éve helyezték végső nyughelyére Magyarorország utolsó hercegprímását

Amikor Mária és Szent István országa felett lenyugszik a moszkvai hitetlenség csillaga, holttestemet vigyék az esztergomi bazilika kriptájába. Ez állt Mindszenty József bíboros végakaratában.

Tudomány

A legjobb európai agrárintézmények közé kerülne a gyöngyösi campus

A korábbi Szent István Egyetem ez év februárjától alapítványi fenntartásban, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven működik tovább. A cél a legjobb európai agrárintézmények közé kerülés.

Tudomány

Koronavírus: több mint 1 millió új fertőzött a világban

Már 158,33 millió embert fertőzött meg és csaknem 3,3 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 94,38 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház…

Esemény

Egységesül a magyar érdekképviselet - megszületett a Szövetség

Az augusztus 20-i szándéknyilatkozat aláírása óta húzódó egyesülési tárgyalások végére tett pontot az Mkp, a Híd és az Összefogás keddi bejelentése közös sajtótájékoztatójukon.

 

Kategória ajánló