Szent-Györgyi Albert hírek

Tudomány › Szent-Györgyi Albert

Átadták a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjakat

20.09.18 17:11

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy elhivatottsággal praktizálnak.

Rangos kitüntetésben részesült a debreceni háziorvos

20.09.17 10:47

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei között idén egy fiatal cívisvárosi doktornő, dr. Szathmári Annamária is szerepelt, aki el is hozta a közönségdíjat.

El akarta fogatni Hitler a titkos missziót vállaló Szent-Györgyi Albertet

20.09.16 15:44

127 éve, 1893. szeptember 16-án született Budapesten Szent-Györgyi Albert orvos, biokémikus, a C-vitamin felfedezője, az első és máig egyetlen magyar tudós, aki a világ legnagyobb tudományos elismerését, a Nobel-díjat Magyarországon dolgozva, hazai…

Újabb kórházban vezettek be látogatási tilalmat

20.09.03 21:52

Látogatási tilalmat vezettek be a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden betegellátó szervezeti egységében szerdától - közölte a felsőoktatási intézmény a honlapján.

Karambol Szekszárdon

20.08.27 19:01

Összeütközött két személyautó és egy motorkerékpár Szekszárdon, a Szent-Györgyi Albert utca és a Mattioni Eszter utca kereszteződésében. Az egyik gépkocsi az ütközés következtében felborult. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották,…

Újdonságok az Informatikai Múzeumban

20.07.02 16:01

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

A Csongrád-Csanád megyei rajzpályázat díjátadóját és játékos klímaórát tartottak az Agórában

20.06.24 07:16

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Európai Régiók Gyűlése (Assembly of European Regions -AER) "Together for Cohesion*" projektjének támogatásával klímaváltozás témában hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek, amelynek a díjátadóját…

Tárlatot nyitottak a megyei könyvtárban

20.06.23 18:34

A BSZC Szent-Györgyi Albert szakgimnázium végzős diákjainak kiállítását nyitották meg kedden a Békés Megyei Könyvtárban.

A(z) "Szent-Györgyi Albert" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Megszűnt a zárás, újra fogad betegeket a szegedi szívsebészet

Ismét fogadnak betegeket az egyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán.

Magyar település

Veritas Virtus Libertas: Nyílt levél a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatához

Az egyes karok hallgatói – és mint azóta kiderült, oktatói – szintén a sajtóból értesültek erről a döntésről.

Közélet

Vadászpók védheti meg az almát a levéltetű ellen

Az almaültetvényeken segítheti a biológiai növényvédelmet a Szent István Egyetem Növényvédelmi Intézetének legújabb kutatása.

Nagyvilág

Ezen a növényen múlhat, mennyi koronavírus-oltása lesz az emberiségnek

A Novavax nevű Amerikai gyógyszergyár koronavírus-vakcinájának előzetes tesztelése nagyon kecsegtető eredményeket mutatott, mivel a tesztek szerint a Novavax oltása nemcsak hatásos lehet, de a tesztalanyok kedvezőtlen…

 

Kategória ajánló