Szeged hírek

Magyar település › Szeged

Tíz szállodáját nyitja meg május első hetében a Hunguest Hotels

21.04.30 17:31

A Hunguest szállodáit, a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően, a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe

Gondozó nevel föl egy kengurukölyköt a Szegedi Vadasparkban

21.04.30 10:23

Gondozó nevel föl egy elárvult kölyök Bennett-kengurut (Macropus rufogriseus) a Szegedi Vadasparkban, a jövevény jó egészségnek örvend, nyáron csatlakozhat társaihoz - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A SZTE Karikó Katalinnak köszönhetően került fel a világtérképre

21.04.28 18:28

Megjelent egy kutatás, amely a hazai egyetemeket rangsorolja a nemzetközi online lapokban és a különböző fórumokon való megjelenésük kapcsán, ez alapján is a második ”legismertebb” intézmény lett a Szegedi Tudományegyetem. A Debreceni…

Ritka anyagcsere-betegségeket is ki tud szűrni a szegedi gyermekklinika laboratóriuma

21.04.28 07:58

A szegedi gyermekklinika laboratóriumában évente közel 45-50 ezer csecsemő vérmintáját vizsgálják, a mostani fejlesztésnek köszönhetően ezentúl már 27 újszülöttkori ritka betegséget is ki tudnak szűrni a szakemberek.

Novák Katalint kapacitálták, de nem vállalta a kuratóriumi elnöki posztot

21.04.27 15:43

Egyetemi forrásokból úgy értesültünk, hogy Novák Katalin családügyi miniszter, a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke nem vállalta, hogy a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke legyen.

Szent Márk-napi búzaszentelés

21.04.27 13:37

Április 25-e Szent Márk ünnepe, ezen a napon a katolikus egyház szokásai szerint megszentelik, megáldják az új vetést a jobb termés és a természeti csapások elhárítása érdekében. Szenttamáson is tartottak búzaszentelést, amelynek keretében…

A(z) "Szeged" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Magyar település

A Balla Virág, Takács Kincső duó már tokiói indulónak érezheti magát

Kilenc magyar érem született a szegedi kajak-kenu-világkupa vasárnapi döntőiben.

Megye

Játszóteret kaptak az Éva utcaiak Hódmezővásárhelyen

Csaknem 5 millió forintból újult meg az Éva utcai játszótér. Számos elemet kellett kicserélni, mert balesetveszélyessé váltak.

Nagyvilág

Fontos tanácsot kaptak azok, akik favipiravirt szednek

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint nem zártható ki, hogy a Covid-19-páciensek kezelésére használt gyógyszer fényérzékenységet okoz.

Közélet

Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról

Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy…

 

Kategória ajánló