Szeged hírek

Magyar település › Szeged

Ritka betegségek is szűrhetővé váltak Szegeden

21.04.30 18:19

Négyszáz milliós beruházást követően további ritka anyagcsere-betegségeket is ki tud szűrni a szegedi gyermekklinika laboratóriuma.

Tíz szállodáját nyitja meg május első hetében a Hunguest Hotels

21.04.30 17:31

A Hunguest szállodáit, a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően, a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe

Gondozó nevel föl egy kengurukölyköt a Szegedi Vadasparkban

21.04.30 10:23

Gondozó nevel föl egy elárvult kölyök Bennett-kengurut (Macropus rufogriseus) a Szegedi Vadasparkban, a jövevény jó egészségnek örvend, nyáron csatlakozhat társaihoz - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A SZTE Karikó Katalinnak köszönhetően került fel a világtérképre

21.04.28 18:28

Megjelent egy kutatás, amely a hazai egyetemeket rangsorolja a nemzetközi online lapokban és a különböző fórumokon való megjelenésük kapcsán, ez alapján is a második ”legismertebb” intézmény lett a Szegedi Tudományegyetem. A Debreceni…

Ritka anyagcsere-betegségeket is ki tud szűrni a szegedi gyermekklinika laboratóriuma

21.04.28 07:58

A szegedi gyermekklinika laboratóriumában évente közel 45-50 ezer csecsemő vérmintáját vizsgálják, a mostani fejlesztésnek köszönhetően ezentúl már 27 újszülöttkori ritka betegséget is ki tudnak szűrni a szakemberek.

Novák Katalint kapacitálták, de nem vállalta a kuratóriumi elnöki posztot

21.04.27 15:43

Egyetemi forrásokból úgy értesültünk, hogy Novák Katalin családügyi miniszter, a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke nem vállalta, hogy a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke legyen.

Szent Márk-napi búzaszentelés

21.04.27 13:37

Április 25-e Szent Márk ünnepe, ezen a napon a katolikus egyház szokásai szerint megszentelik, megáldják az új vetést a jobb termés és a természeti csapások elhárítása érdekében. Szenttamáson is tartottak búzaszentelést, amelynek keretében…

A(z) "Szeged" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Magyar település

Tűzhelyen felejtett étel égett egy szegedi lakóházban

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg egy lakóház konyhájában Szegeden, a Vám téren. A szegedi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó a tüzet eloltotta, az egységek átvizsgálják és átszellőztetik az épületet.

Megye

Játszóteret kaptak az Éva utcaiak Hódmezővásárhelyen

Csaknem 5 millió forintból újult meg az Éva utcai játszótér. Számos elemet kellett kicserélni, mert balesetveszélyessé váltak.

Nagyvilág

Jön a kullancsszezon, megszólalt a szakértő: "Aligha élné túl bárki, ha egyszerre lenne koronavírusos beteg és Lyme-kóros is"

„Végzetes lehet a kullanccsal a találkozás, ha nem vigyázunk”, főleg, ha koronavírusos valaki – véli a szakértő. Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancs Szövetség elnöke a Blikknek elmondta, a kirándulóhelyeken nem hordanak…

Közélet

Jason Statham uralta sokak hétvégéjét

A Guy Ritchie rendezte, Jason Statham főszereplésével készült Wrath of Man nyerte 8,1 millió dollárral a hétvégi bevételi versenyt az észak-amerikai mozikban.

 

Kategória ajánló