Svédország hírek

Ország › Svédország

Svéd vízerőműben termelt áramot venne? Így teheti meg

21.05.03 05:38

Egyre több vállalat számára jelent kiemelt értéket a zöld energia, a cégek egy része ma már a villamosenergia-beszerzéseknél is gondot fordít arra, hogy az általa felhasznált áram milyen forrásból származik. Nem véletlen, hogy tavaly az EU-ban rekord szintre…

Bronzkori kincsekre bukkantak egy erdőben

21.05.01 17:32

Mintegy 50 darab, több mint 2500 éves bronzkori ereklyére bukkant egy svéd tájfutó térképész Nyugat-Svédország egyik erdejében.

Svédországban alakul az új Szilícium-völgy

21.04.29 16:43

Egyre több gigantikus techcég veti meg a lábát Stockholmban. A Spotifytól a Minecraftig sok milliárdos nagyvállalat számára vált vonzóvá a svéd főváros az utóbbi időben – írja a Bloomberg nyomán a 168.hu. Ami a GDP-arányos tőkebefektetést illeti, Svédország…

Maszk nélkül, egymásra borulva ünnepelni – ez lehet a negyedik hullám bölcsője

21.04.29 12:37

Orvosok és egészségügyi dolgozók tömege szerint rettenetesen nagy baj lehet a korai nyitásból. Szakmai alapja abszolút nincs, csak a  politikai haszonszerzés a cél vele. Van, aki negyedik hullámtól tart a teraszok nyitása utáni tömegjelenetek miatt. 

Svéd kutatás: összefüggés van a vércsoportok és 49 betegség között

21.04.28 18:04

Kapcsolatot mutattak ki bizonyos vércsoportok és 49 betegség fokozott kockázata között a svédországi Karolinska Intézet kutatói, akik több mint ötmillió svéd ember adataira és csaknem ezer betegségre terjesztették ki a tanulmányukat, megállapítva egyebek…

Svédországban enyhül a koronavírus-járvány harmadik hulláma

21.04.27 17:01

Svédországban enyhül a koronavírus-járvány harmadik hulláma, de a fertőzöttek száma továbbra is magas - közölte a svéd egészségügyi hatóság kedden.

Svédországig ért a dühös Arsenal-szurkolók hangja, új befektető a láthatáron

21.04.27 15:32

Amellett, hogy az Arsenal az utóbbi években nem tud érdemben beleszólni a Premier League Bajnokok Ligájáért folytatott küzdelmébe, a klub a pályán kívül sem tud maradandót alkotni.

A(z) "Svédország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Kalapács alá kerülnek John F. Kennedy svéd szerelméhez írt levelei

Árverésre bocsátják John F. Kennedy leveleit, amelyeket évekkel Jacqueline Bouvierrel kötött házassága után írt svéd szerelméhez.

Nagyvilág

Fontos tanácsot kaptak azok, akik favipiravirt szednek

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint nem zártható ki, hogy a Covid-19-páciensek kezelésére használt gyógyszer fényérzékenységet okoz.

Tudomány

Szingapúrban bezárnak az iskolák a járvány terjedése miatt

A városállamban több hónapos rekordot döntött az új fertőzöttek száma.

Életmód

A közösségi média nagy hatással van az emberek oltási hajlandóságára

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, az egyik legnagyobb hátráltató tényező manapság a magyar lakosság oltási kedvében a közösségi média, ahol oltásra buzdító és oltásellenes hangokat egyaránt lehet találni.

 

Kategória ajánló