Svédország hírek

Ország › Svédország

Vakcinaháború: ennyire "szúrta el" az EU az oltóanyagok beszerzését

21.02.19 18:17

Kiderült, hogy valójában nem 3 hónappal később, hanem 1 nappal hamarabb kötött vakcinaszállítási szerződést az Európai Bizottság a brit-svéd AstraZenecával, mint maga a brit kormány, ráadásul pontosan ugyanolyan feltételeket tartalmaz mindkét…

Gumiabroncs-újrahasznosító üzemet hoz létre a Michelin

21.02.18 07:10

A Michelin első újrahasznosító üzeme a svéd Enviro vállalattal együttműködésben. Az új gyár innovatív ipari áttörést jelent, amely lehetővé teszi, hogy egy elhasználódott gumiabroncs minden része újrahasznosításra kerüljön.

Küzd, de pert vesztett a Ryanair

21.02.17 17:00

Tegnap a luxemburgi bíróság az AirFrance és a SAS állami támogatását is jogszerűnek nyilvánította, így a Ryanair elvesztette a pert.

Pofont kapott a Ryanair az Európa Bíróságtól

21.02.17 13:33

Hiába támadta meg a Ryanair diszkont légitársaság a svéd állami hitelgarancia-programot, amelyet a hazai légitársaságok kaptak, az Európai Unió Törvényszéke szerint ez összhangban van az uniós joggal.

Az Ikea svéd nyelvleckéket ad, hogy lekösse a gyerekeket

21.02.17 07:37

Az IKEA svédül tanítja a gyermekeket az unalom enyhítésére, ezzel egy kis nyugalmat és pár szabad percet ad a szülőknek.

Áramhiány van Svédországban

21.02.16 13:33

Az utóbbi években több nukleáris erőművet is bezártak a svédek – most azonban olyannyira megugrott az áram iránti igény, hogy arra kérték a lakosságot, spóroljanak az árammal, és lehetőség szerint a hidegebb napokon ne porszívózzanak.

A(z) "Svédország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Az oroszoknak csempészett adatokat a Volvótól és a Scaniától egy ipari kém

Egy 47 éves svéd üzleti tanácsadót tartóztattak le ipari kémkedés miatt, több svéd céggel, többek között a Volvóval és a Scaniával kapcsolatban.

Nagyvilág

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett az oltóanyaggyár építése

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár építését a kormány.

Tudomány

Az élő néphagyományt támogató munka Erdélyországban

A Hagyományok Háza 2020-ban is folytatta az erdélyi partnerszervezetei által összefogott, az élő néphagyományt támogató munkáját. A szerteágazó tevékenységet Tóth János hálózatvezető foglalja össze.   „A 2020-as év…

Nagyvilág

Spéci bútorkollekció készült az otthoni munkához

A stockholmi Beckmans College of Design hallgatóinak bútorkollekciója az otthonok és irodák belső tereinek találkozásából született.

 

Kategória ajánló