Svéd Akadémia hírek

Közélet › Svéd Akadémia

A Svéd Akadémia idén még nem fedte fel az ötven évvel ezelőtti Nobel-esélyeseket

21.01.12 17:46

Az év eleji izgalmak része szokott lenni, hogy a Svéd Akadémia közzéteszi az ötven éve odaítélt irodalmi Nobel-díj dokumentációját. Az idén azonban még nem fedték fel, kik voltak 1970-ben az esélyesek.

A maszkviselés újragondolását javasolja a Svéd Királyi Akadémia

20.11.21 19:02

A maszkviselésre vonatkozó ajánlások újragondolását javasolja a Nobel-díjakat odaítélő svéd Királyi Tudományos Akadémia, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését a járvány második hullámában – jelentette be csütörtökön a tudományos…

Kilenc hónap késéssel a svédek is rájöttek, hogy a maszkviselés segít megakadályozni a járványterjedést

20.11.19 20:28

A maszkviselésre vonatkozó ajánlások újragondolását javasolja a Nobel-díjakat odaítélő svéd Királyi Tudományos Akadémia, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését a járvány második hullámában - jelentette be csütörtökön a tudományos…

A díj az nem egy abszolút érték - videóinterjú Gerevich András költővel az idei irodalmi Nobel díjról

20.10.17 19:28

Louise Glück 77 éves amerikai költőnő lett 2020 irodalmi Nobel-díjasa – jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. Az indoklás így hangzik: „összetéveszthetetlen költői hangjáért, mely zord szépségével egyetemessé teszi az egyéni létezést”.…

Újra teljes a Svéd Akadémia tagsága

20.10.13 20:28

Az új tagok december 20-án foglalják el a két üres helyet a 18-tagú testületben.

Mindenkinek komoly hasznost hajt a két új közgazdasági Nobel-emlékdíjas munkája

20.10.13 19:48

Két amerikai közgazdász, Paul Robert Milgrom és Robert Butler Wilson, a Stanford egyetem két professzora nyerte el az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat az árverések mechanizmusának elméleti és gyakorlati kutatásában végzett munkájukért –…

Louise Glück nyerte az irodalmi Nobel-díjat

20.10.08 12:37

Az elmúlt évtizedek egyik legtöbbet díjazott amerikai költőjének apai ági nagyszülei Magyarországról emigráltak az Egyesült Államokban.

A(z) "Svéd Akadémia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Kalapács alá kerülnek John F. Kennedy svéd szerelméhez írt levelei

Árverésre bocsátják John F. Kennedy leveleit, amelyeket évekkel Jacqueline Bouvierrel kötött házassága után írt svéd szerelméhez.

Közélet

A Svéd Akadémia idén még nem fedte fel az ötven évvel ezelőtti Nobel-esélyeseket

Az év eleji izgalmak része szokott lenni, hogy a Svéd Akadémia közzéteszi az ötven éve odaítélt irodalmi Nobel-díj dokumentációját. Az idén azonban még nem fedték fel, kik voltak 1970-ben az esélyesek.

Esemény

Lengyelország megvenné Marie Sklodowska-Curie Párizs melletti házát

Ha sikerül a vásárlás, a Nobel-díjas tudós munkáját, valamint újabb lengyel tudományos sikereket is bemutató művelődési központot létesítenék az épületben.

Nagyvilág

Rendkívül nehéz hónapokon van túl Kökény Attila

Az énekes hosszú idő után végre újra szórakoztathatja közönségét, pedig nehéz hónapokat tudhat maga mögött, hiszen ő is megküzdött a koronavírussal.

 

Kategória ajánló