SpaceX hírek

Márka › SpaceX

Emberéleteket követelhet a Mars benépesítése

20.09.08 18:13

Elon Musk, a SpaceX vezetője nem azt tartja nehéznek, hogy az ember eljusson a Marsra, hanem azt, hogy miként tud ott életben maradni. Ez derül ki, a Tech Times cikkéből, melyet a hvg.hu idéz. 

Újabb 60 Starlink műholdat lőtt ki a világűrbe a SpaceX

20.09.05 08:02

Az Elon Musk kezében lévő amerikai vállalat ismét az internet globális elérését megcélzó szatelliteket állított Föld körüli pályára azután, hogy a héten a rossz időjárási körülmények miatt többször is elhalasztották a folyamatokat.

Ezúttal argentin műholddal felpakolt Falcon 9 rakétát lőtt ki a SpaceX

20.08.31 14:56

A floridai Cape Canaveral Air Force Station kilövőállomásáról hétfőn hajnalban bocsájtották az űrbe a SAOCOM 1B megfigyelő szatellitet az egyik Falcon 9 hordozórakéta segítségével.

Nagy összegű megrendelést adott az USA a Moderna vakcinajelöltjére

20.08.12 16:40

Nagyot emelkedett a Moderna árfolyama szerdán, miután a gyógyszergyártó cég 1,5 milliárd dolláros szerződést kötött az Egyesült Államok kormányával a cég kísérleti koronavírus-vakcinájára vonatkozóan.

Elon Musk nem áll meg! – Újabb sikeres tesztet mutatott be a SpaceX

20.08.07 10:01

További rövid tesztekkel rukkolnak elő. Majdnem egy évvel azt követően, hogy láthattuk a SpaceX „Starhopper” tesztjárművét – ha csak rövid ideig is – levegőbe emelkedni, a vállalat sikeresen végzett repülési és leszállási manővert egy arányos méretű…

Repül a, repül a…

20.08.06 20:37

Szerző: Bardóczné Kocsis Erzsó A prototípus és az „unokatestvére” a Sárkány most is egyszerre mutatnak be valami egészen extra dolgot az emberiségnek. Az egész világ figyelme újra a Crew Dragon Demo-2 felé fordult, mivel Bob Behnken és Doug…

Végrehajtotta első kísérleti repülését a SpaceX űrhajója

20.08.05 12:08

Elon Musk SpaceX amerikai űrkutatási vállalata Starship nevű űrhajójának prototípusa végrehajtotta első kísérleti repülését: a majdan embert Holdra és Marsra szállító űrhajó 150 méter tett meg a levegőben és sikeresen landolt.

Megvan az engedély, 3236 internetszóró műholdat küld fel az űrbe az Amazon

20.08.04 09:07

Cirka 10 milliárd dollárjába kerül az Amazonnak, hogy internettel lássa el előbb az Egyesült Államok, majd talán a világ szürke zónáit. A cég a SpaceX-hez hasonló módszerrel fog dolgozni.

A(z) "SpaceX" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Márka

Nem lesz veszélytelen a Mars gyarmatosítása

Elon Musk, a SpaceX vezetője nem azt tartja nehéznek, hogy az ember eljusson a Marsra, hanem azt, hogy miként tud ott életben maradni. Ez derül ki, a Tech Times cikkéből, melyet a hvg.hu idéz. Musk már többször beszélt arról a tervről,…

Tudomány

Bolygós rövidhírek: geológiai aktivitás az Enceladus poláris régióiban

Szerző: Rezsabek Nándor A Szaturnusz 505 km-es, hatodik legnagyobb holdjának, az Enceladus-nak felszíne alatt (a Jupiter Europájához hasonlóan) tenger hullámzik. Az égitest déli poláris régiójában ennek vize gejzírek…

Ismert személy

Twitteren üzenget egymásnak Elon Musk és Bill Gates

A két milliárdos nem először kap össze, korábban Gates kritizálta Muskot a koronavírus elleni oltóanyag kapcsán.

Ország

Nba: Felháborító az MVP-szavazás végeredménye – LeBron James

LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legnagyobb sztárja szerint felháborító a alapszakasz legértékesebb játékosáról (MVP) döntő szavazás végeredménye.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló