Seuso-kincs hírek

Közélet › Seuso-kincs

Új kiállításon a Seuso-kincsek

19.06.30 11:08

A 4. századi Pannonia kultúráját bemutató, új kiállítás részeként tekinthető meg péntektől a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) a Seuso-kincs néven ismert késő-római ezüst leletegyüttes. Az európai kultúra alapjai az ókori Hellászba…

Jön az új Seuso-kiállítás

19.06.28 13:14

A Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) újabb kiállításon lesz látható június 29-től a legendássá vált késő római kori ezüstkészlet.

Horvát lap: "Miért kerültek a Seuso-kincsek a magyarok kezére?"

19.04.07 14:56

Miért maradt Horvátország a több millió dollárt érő Seuso-kincsek nélkül, és miért kerültek azok a magyarok kezére – címmel közölt terjedelmes cikket a Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap vasárnapi számában. Ivica Miskulin egyetemi…

Visszakerültek a Festetics-kastélyba a nemesi étkészlet darabjai

19.04.04 15:51

Nem csak iskolaalapító és irodalompártoló mecénás volt I. Festetics György, hanem híresen figyelmes vendéglátó is. Mivel keszthelyi kastélyéban többször vendégül látta az uralkodóház tagjait – József nádort és Ferdinánd főherceget – szükség volt a…

Kincsek a Festeticsek asztalán

19.04.04 13:42

Keszthelyen átadták a Festetics család aranyozott ezüsttányérait és -kelyheit, melyeket az állam egy tavalyi bécsi árverésen vásárolt meg.

Öt éve vannak itthon a Seuso-kincsek

19.03.26 15:17

A római kori Pannóniából származó ezüsttárgyak első hét darabját 2014-ben vásárolta vissza Magyarország.

Seuso-kincs, 1989, antik Perzsia – Kihirdették a Nemzeti Múzeum idei programját

19.01.21 14:42

Egész éves programsorozattal emlékezik 1989-re idén a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol jelentősen bővül a Seuso-kincset bemutató kiállítás és többek között az antik Perzsiát és a 19. századi kaliforniai aranyláz magyar szereplőit vizsgáló tárlatok is várhatók.

A(z) "Seuso-kincs" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Elúszott a dunai limes világörökségi címe, mert a kormánynak más tervei vannak Aquincummal

Miközben a kormány a „családi ezüstnek” mondott ókori római Seuso-kinccsel pózol, a Római Birodalom határainak a dunai limeshez tartózó, hazánkon...

Kultúra és szórakozás

World Press Photo: 25 ország, 43 fotós, 143 kép

Huszonöt ország 43 fotóriporterének 143 képe látható az idei World Press Photo kiállításon, amelyet szeptember 19-től lehet megtekintetni Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Ország

Egymillióra büntették a velencei csatornában meztelenül fürdőző cseheket

Korábban egy idős német párt azért bírságoltak meg ezer euróra, mert kávét főztek a Rialto hídon.

Kultúra és szórakozás

Németh Kata megfestette marokkói álmait

Marokkóban álmodtam címmel nyílt kiállítása Németh Kata szekszárdi festőnek ma a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

 

Kategória ajánló