Semmelweis Egyetem hírek

Tudomány › Semmelweis Egyetem

Családbarát munkahely címet nyert a vízmű

20.12.21 17:16

A közelmúltban nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumának felhívására a Családbarát munkahely 2020 címet a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Merkely Béla: „Tavasszal jöhet a jelentős enyhülés”

20.12.21 14:51

60 százalékosnak kell lennie az átfertőzöttségnek plusz a tömeges oltás által biztosított immunitásnak együttesen, hogy a járvány leálljon a Semmelweis Egyetem rektora szerint.

Merkely Béla: A vírus terjedése platófázisban van

20.12.21 08:22

60 százalékos átfertőzöttség és az oltás vethet véget a járványnak, ami körülbelül márciusra várható – jelentette ki a Semmelweis Egyetem rektora a Bayer show-ban.

Merkely Béla így győzte le a koronavírust

20.12.19 11:57

Elsősorban az immunrendszerét igyekezett erősíteni Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki nemrégiben átesett a koronavírus-fertőzésen.

Felgyorsítják a daganatos betegek vizsgálatát Budapesten

20.12.16 12:08

7 napon belül időpontot, 3 napon belül leletet kaphatnak a betegek. Külön telefonos központon keresztül, vagy emailben kérhető időpont a Semmelweis Egyetemen azon betegek Ct- és Mr-vizsgálatára, akik a budapesti onkológiai program keretében…

Visszaélnek az egyetem és a rektor nevével

20.12.15 12:17

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, valamint a rektorra hivatkozva olyan szert reklámoznak, amely azt ígéri, hogy megtisztítja a vérereket.

Merkely Béla: indokolt volt a 17 ezer lélegeztetőgép beszerzése

20.12.11 18:25

A korlátozó intézkedéseknek köszönhetően alakul stabilan 700 alatt a koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépen lévők száma, a berendezések beszerzése indokolt volt – jelentette ki a Semmelweis Egyetem rektora pénteken. /Szigetváry…

Merkely: indokolt volt a hatalmas mennyiségű lélegeztetőgép beszerzése

20.12.11 18:25

A Semmelweis rektora szerint a legkedvezőtlenebb forgatókönyv esetén akár 14 ezer embert is kellett volna egyszerre lélegeztetni. Majd a Milánóban a folyosón síró orvosokra hivatkozott. Magyarországon a helyzet szerinte konszolidált.

A(z) "Semmelweis Egyetem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Új gyógyszerrel kezelhetik a magyar kórházakban fekvő koronavírus-betegeket

A Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem klinikáin, továbbá a megyei kórházakban is felhasználásra kerülhet a bamlanivimab nevű gyógyszer.

Közélet

Mitől zöldek télen is a tűlevelűek?

Nemzetközi kutatók – a svéd Umeåi Egyetem irányításával – a közelmúltban megfejtették a tűlevelű fák télállóságának titkát, és megállapították, hogy azt a fotoszintézis folyamatában fellépő, bizonyos „rövidzárlat” teszi lehetővé – írja a…

Nagyvilág

Sorra dőlnek a jegybevételi rekordok: Kínában már éledeznek a mozik

Kínában jegyezték fel a legnagyobb havi mozijegy eladásokat, ahol a forgalmazás elérte a 11,2 milliárd jüant (510 milliárd forintot). Az országban a koronavírus-járványra való tekintettel a mozik csak a befogadóképességük…

Ismert személy

Sváby Andrást beoltották: a kínai vakcina mellett döntött

Balázs Klári, Bodrogi Gyula, Merkely Béla, Pásztor Erzsi és számos más hazai sztár

 

Kategória ajánló