Semmelweis Egyetem hírek

Tudomány › Semmelweis Egyetem

Kardiológiai területen az első százban van a Semmelweis Egyetem

21.02.18 22:10

Jelentősen javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a “US News Best Global Universities” 2021-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a “Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer” szakterületi rangsorban érte, amelyen – tavalyhoz…

Merkely Béla elmagyarázta, miért gondolja, hogy 4 millió magyar már átesett a koronavíruson

21.02.17 19:25

Merkely Béla múlt héten egészen érdekes számot közöl – elárulta, hogy becslései szerint Magyarországon akár már 4 millió ember is áteshetett a koronavírus-fertőzésen, és most azt is elmondta, miért gondolja ezt. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem…

Kilőtt a Semmelweis Egyetem: ezen a területen a világ 100. legjobbja között vannak már

21.02.17 11:43

Jelentősen javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a "US News Best Global Universities" 2021-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a "Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer" szakterületi rangsorban érték el, amelyen

A jól karbantartott immunrendszer az idős szervezetet is képes megvédeni

21.02.17 10:35

Az idősgyógyászat egyik lényeges eleme, hogy az embert a maga teljességében nézze, és annak megfelelően kezdje el a gyógyítási folyamatot, mert a speciális életkor különleges ellátást kíván.

Felderítették a fenyegetettségre adott agyi válasz mechanizmusát

21.02.14 17:01

A fenyegetettségre adott reakció során kialakuló válaszadást szabályozó sejtcsoportot azonosítottak az agyban a Semmelweis Egyetem kutatóinak vezetésével.

A(z) "Semmelweis Egyetem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Magyar fejlesztésű lélegeztetőgépet adtak át

Átadták az újgenerációs, hazai fejlesztésű lélegeztetőgép első tíz prototípusát a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának, amely az ország legnagyobb lélegeztetési központjának számít.

Közélet

Nyilvános a Momentum teljes előválasztási programja

"Új Magyarország Terv" névre hallgat és fő pontjai az oktatás és az egészségügy megreformálása, illetve Magyarország zöldítése.

Nagyvilág

COVID-19: az asztma nem jelent kockázatot

Az asztma önmagában sem a kórházba kerülés, sem a súlyos COVID-19 szempontjából nem kockázati tényező, és azok az emberek, akiknél az asztma hátterében allergia áll, valójában alacsonyabb kockázatnak vannak kitéve -…

Ismert személy

Merkely Béla elárulta, hogy érdemes-e válogatni a vakcinák között

A Semmelweis Egyetem rektora már megkapta az oltást, és mindenkit arra buzdít, hogy regisztráljon, hisz a vírusnak jóval nagyobb a kockázata.

 

Kategória ajánló