Schengen hírek

Közélet › Schengen

Kontroll alatt marad a magyar-osztrák határ

21.04.08 15:34

Április 19-ig biztosan folytatódik a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain, így az osztrák-magyar szakaszon is. Az erről szóló kormányrendelet április 7-én jelent meg. A beutazás feltételei és kivételei változatlanok.

Ismét szigorít a beutazási feltételeken Szlovénia

21.03.05 14:34

Szlovénia ismét szigorít a határátlépési feltételeken, és hétfőtől visszaállítja a schengeni belső határokon lévő ellenőrző pontokat, amelyeket február 13-án szüntetett meg - közölte a helyi sajtó pénteken.

Operatív törzs: a schengeni belső határszakaszon március közepéig fennmarad az ellenőrzés

21.03.01 14:38

A koronavírus-járvány harmadik hullámára tekintettel - a magyar állampolgárok életének és egészségének megóvása érdekében - a kormány március 15-én 24 óráig meghosszabbította az ország schengeni belső határszakaszán ideiglenesen…

Eljárás indulhat Magyarország ellen, amiért megvédjük az emberéleteket

21.03.01 12:34

Furcsa és indokolatlan az Európai Bizottság lépése, de vajon mi állhat a háttérben?

Rmdsz: nem halogatható tovább a schengeni csatlakozás

21.02.24 11:42

Erkölcsileg tarthatatlan helyzet, hogy Románia a csatlakozás minden feltételét teljesíti, és mégis rendre elhalasztják felvételét – mondta Kelemen Hunor.

A Szputnyik jöhet, az AstraZeneca csak később?

21.01.22 15:36

Az Európai Bizottság egyik szóvivője szerint a tagállamok nem tárgyalhatnak olyan vakcinagyártóval amelyikkel uniós szintű megállapodás lesz vagy van. Az orosz vakcináról viszont szabadon lehet megegyeznie a tagállamoknak.

A(z) "Schengen" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Döntően az üzemanyagok árnövekedése áll a magasabb infláció hátterében

Tavaly áprilisban a koronavírus-járvány első szakaszában kiugróan olcsók voltak az üzemanyagok, ehhez képest nőttek jelentősen idén az árak.

Tudomány

TASZ-kutatás: Egyre jelentősebben akadályozza a független sajtó működését a közhatalom Magyarországon

A Társaság a Szabadságjogokért legújabb kutatása rávilágít arra, hogy a hazánkban a független sajtó rendkívül nehezített körülmények között próbálja végezni tevékenységét, és kiderül belőle az is, hogy a koronavírus-járvány…

Tudomány

Negatív PCR-teszttel sem lesz megkerülhető a védettségi kártya használata egy rendezvényen

Mindezt azt jelenti, hogy hiába van valakinek egy hivatalos negatív PCR-tesztje, az egy adott rendezvényre senkit sem jogosít fel belépésre, ellentétben például a védettségi igazolvánnyal, ami erre is lett kitalálva.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló