Schengen hírek

Közélet › Schengen

Robotszemek vigyázzák majd a magyar határt

19.08.30 08:07

Biometrikus szkennerek a határállomásokon, nemzetközi repülőtereken, légi és földi robotjárművek az unió külső, schengeni határain – így fog kinézni néhány év múlva Magyarország határőrizete.

Jelentős átalakítások kezdődnek a határátkelőkön

19.07.31 07:18

Csaknem hatszáz millió forintot különített el a kormány a munkálatokra a jövő évi költségvetésben. Óriási fejlesztés kezdődik a határátkelőkön, a beruházás célja az akadálymentesítés, eltűnnek a folyamatos haladást gátló építmények, rendezik a…

Nagy változás jön több határátkelőnél

19.07.28 10:36

A kormány döntése értelmében a belső schengeni határon eltűnnek a folyamatos haladást gátló építmények, míg a külső schengeni határátkelők egységes arculatot kapnak.

Szijjártó Péter: Elsődleges a schengeni határ védelme

19.07.15 07:54

A külgazdasági és külügyminiszter egy német lapnak hangsúlyozta: a magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak.

A szlovén kormányfő helyteleníti az olasz – szlovén határkerítést

19.07.09 19:32

Semmi sem indokolja, hogy Olaszország kerítést építsen Szlovéniával közös határán az illegális migráció megállítására - jelentette ki Marjan Sarec szlovén kormányfő kedden a parlamentben ellenzéki bírálatokra válaszolva, melyek szerint a kormány…

Hamarosan Románia, Horvátország és Bulgária is a schengeni övezet része lesz

19.06.19 12:11

Bár már régóta ígérgetik ennek a három országnak, hogy beléphetnek a schengeni zónába, az Európai Bizottság illetékes biztosa most azt mondta: tényleg hamarosan Schengen-tagok lehetnek.

A(z) "Schengen" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés