Sára Sándor hírek

Ismert személy › Sára Sándor

A Feldobott kő újra a cannes-i válogatásban

20.07.20 09:53

Idén már ötödik alkalommal válogatott be a Nemzeti Filmintézet által restaurált magyar filmklasszikust a cannes-i filmfesztivál „Cannes Classics” című hivatalos programja.

Siker! Újabb magyar filmklasszikus a cannes-i filmfesztivál válogatásában

20.07.17 14:44

Immár ötödik alkalommal válogatott be a Nemzeti Filmintézet (NFI) által restaurált magyar filmklasszikust a cannes-i filmfesztivál Cannes Classics című hivatalos programja, amelybe ezúttal Sára Sándor önéletrajzi klasszikusa, a Feldobott kő…

Lázár János ezt a filmet ajánlja október 23-ára

19.10.23 13:16

Sára Sándor 1996-os, A vád című filmjét ajánlja. Lázár János Facebook posztjában ma azt írta: Október 23-án a hősök mellett emlékezzünk azokra a hétköznapi polgárokra is, akik a kommunista zsarnokság alatt igyekeztek boldogulni és…

Bárki megtekintheti Sára Sándor hét emblematikus filmjét

19.10.16 10:42

A Cigányok, a Sodrásban, a Vízkereszt, a Feldobott kő, a Szindbád, a Holnap lesz fácán és a Magyar nők a Gulagon című alkotásokat október 31-ig érhetjük el a világhálón.

Sára Sándor-díjat alapít az emberi erőforrások minisztere

19.10.11 16:37

A nemrégiben elhunyt rendező-operatőr, a Duna TV volt elnöke emlékére Sára Sándor filmművészeti díjat alapít Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

19.10.11 12:56

Számos tisztelője, pályatársa jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjától.

Sára Sándorra emlékezik péntek este az M5 kulturális csatorna

19.10.10 20:25

Sára Sándorra, az egykori Duna Televízió alapító elnökére, filmrendezőre, operatőrre emlékezik péntek este az M5 kulturális csatorna – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki híradójában.

A(z) "Sára Sándor" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Újabb magyar klasszikus a cannes-i filmfesztivál válogatásában

Jancsó Miklós Szegénylegények, Makk Károly Szerelem, Fábri Zoltán Körhinta, Bacsó Péter A tanú című alkotásait követően idén Sára Sándor Feldobott kő című filmje került be a Cannes Classics programjába.

Közélet

Saját halottjának tekinti Kő Pált az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Életének 80. évében hunyt el a a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrászművész, egyetemi tanár

Kultúra és szórakozás

Lobenwein Norbert szerint kormányzati támogatással újraindulhat a fesztiválszektor

A kormány 700 millió forintos alapot hozott létre, hogy a fesztiválszektor újraindulhasson, illetve, hogy 2021-ben is legyenek fesztiválok – mondta Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke a…

Kultúra és szórakozás

Vadonatúj kiállításokkal nyílik újra a megszépült Móra Múzeum

Augusztus közepén nyit újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum, mely nemcsak új külsővel, de megújult állandó kiállításokkal és érdekes időszaki tárlatokkal várja a látogatót.

 

Kategória ajánló