Sajtószabadság hírek

Közélet › Sajtószabadság

Kövér Lászlónak mától hivatalos papírja van arról, hogy két lábbal tiporta meg a sajtószabadságot

20.05.26 11:46

Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette Kövér László az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) keddi döntése szerint, amikor az Országgyűlés elnöke kitiltotta őket a Parlamentből – írja az Index.

Európai bizottság fogja vizsgálni, hogyan sikerül Kövér Lászlónak visszaépítenie a sajtószabadságot a Parlamentbe

20.05.26 10:39

Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat az újságírók mozgásszabadságát súlyosan korlátozó szabályozáson – számol be a Népszava.

Varga Judit: Ismét kibújt a szög a zsákból

20.05.09 16:58

Ismét kibújt a szög a zsákból - olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Lesz új Star Wars-film, bomba rendezővel

20.05.04 12:16

Egy új Star Wars-filmet rendez az Oscar-díjas Taika Waititi, aki egyben a film forgatókönyvírója is lesz együtt Krysty Wilson-Cairnsszel – jelentette be hétfőn, a nemzetközi Star Wars-napon a Disney és a Lucasfilm.

Amnesty: A járvány elleni küzdelemnek tesz keresztbe, aki gyengíti a sajtószabadságot

20.05.03 13:46

Egy csokornyi, sajtószabadságot korlátozó esetet gyűjtött össze az Amnesty International a sajtószabadság május 3-i világnapja alkalmából. Világszerte számos helyen fenyegettek újságírókat vagy indítottak eljárást ellenük, mert kritizálták az új…

Újságírás félelem és részrehajlás nélkül - ma van a sajtószabadság világnapja

20.05.03 13:31

Május 3-án van a sajtószabadság világnapja. E napon világszerte megemlékeznek a munkavégzés közben elhunyt újságírókról, akik saját életük elé helyezték az igazságot és a hiteles információ szabad áramlását.

Leváltották: Soňa Pőtheová hivatalvezető zaklatta az újságírókat és büntetéssel fenyegette őket

20.04.30 08:37

Soňa Pőtheová a parlament szerdai döntése alapján távozik a személyes adatok védelméért felelős hivatal (ÚOOÚ) éléről. A hivatalvezető leváltását a kormány javasolta. Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter ezzel összefüggésben a…

A(z) "Sajtószabadság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

A budapesti városháza szerint engedély nélkül terjesztik a városban a Metropolt

A KESMA legújabb lapja kényszerítő intézkedésekről és a sajtószabadság elleni támadásról beszél.

Közélet

Közepes haltermés idén - Magyarország legnépszerűbb halfajtája a ponty

Közepesnek mondható az idei haltermés – közölte az Index megkeresésére a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL). Mint mondták, a termést jelentősen befolyásolják az évre jellemző időjárási anomáliák.

Nagyvilág

Gazdálkodókat érintő változások jogszabályokban, pályázatokban, közös agrárpolitikában

Még egy ágazat, amit romba dönthet a koronavírus; a köztársasági elnök nem írta alá a családi gazdaságokról szóló törvényt; az Országgyűlés előtt az új bortörvény. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Közélet

Iráni diplomata áll bíróság elé Belgiumban a „francia bombaterv” miatt

Egy iráni diplomata és egy belga házaspár ellen indul eljárás pénteken Belgiumban egy állítólagos bombával összefüggésben, amelyet egy száműzött iráni ellenzéki csoport által Franciaországban tartott tüntetés megzavarásra…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló