Sajtószabadság hírek

Közélet › Sajtószabadság

Európa Tanács: védelmezni kell az újságírókat az információkhoz való hozzáférés biztosítása érdekében

21.05.05 07:37

Dunja Mijatovic a sajtószabadság május 3-án tartott világnapját megelőzően kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, az újságírók számára teljes hozzáférést kell biztosítani minden eseményhez, hogy biztonságban és zavartalanul beszámolhassanak…

Delphine Ernotte: Tudjuk, hogy Magyarországon és Szlovéniában nyomást gyakorolnak az újságírókra

21.05.04 05:08

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának elnöke a sajtószabadság világnapján adott interjút, amelyben a kelet-európai országok közmédiájában tapasztalható aggasztó folyamatokról is beszélt.

Cseh, a szlovák és osztrák külügyminiszter erősebb védelmet akar az újságíróknak

21.05.03 22:40

Az újságírók erőteljesebb és hatékonyabb védelmét követeli a cseh, a szlovák és az osztrák külügyminiszter abban a közös állásfoglalásukban, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában- írja az MTI.

Borrell: A sajtó szabadsága veszélyben van

21.05.02 14:20

Az UNESCO legfrissebb adatai azt mutatják, hogy 2020-ban és azóta legalább 76 újságírót öltek meg, sokakat letartóztattak, zaklattak vagy fenyegettek meg világszerte.

A magyar médiáért aggódik az amerikai külügyminiszter

21.04.29 11:25

Blinken azt is elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek majd arra is, hogy támogassák a magyar demokratikus intézmények, az emberi jogok és a jogállamiság előremozdítását.

A(z) "Sajtószabadság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Borrell megmondta a magáét, ezzel le is tudta, hogy tennie is kellene

Az információhoz jutás jogának érvényesülését, a sajtó szabadságát és függetlenségét, valamint a szólásszabadságot mindenhol elő kell mozdítani és meg kell védeni – jelentette ki az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője…

Közélet

4 százalék feletti inflációt vár a CIB

A bank vezető elemzője, Trippon Mariann ugyanis úgy véli, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozásával ellentétben a fogyasztóiár-index megugrása (áprilisi 5 százalék fölé kerülése) nem átmeneti, hanem tartósabb jelenség. A magyar…

Politikus

Korrupciós botrányba bukott bele a Fideszt bíráló luxemburgi politikus

A Mandiner.hu beszámolója szerint Frank Engel a korrupciós gyanú szerint a pártjához köthető egyik alapítványtól kapott jelentős összeget.

Közélet

Veszélyben a művészet szabadsága

Az ENSZ-hez és az Európai Parlamenthez fordul az Akadémiák Európai Szövetsége a szólásszabadság és a művészet szabadságának magyarországi korlátozása miatt.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló