Románia hírek

Ország › Románia

Magyar atlasz készült a Marsról

21.02.17 15:50

A kiadványban Hargitai Henrik, a NASA volt kutatója a domborzati, éghajlati viszonyok mellett bemutatja a bolygóra küldött járművek leszállóhelyeit is.

Egy magyar kutató révén most valóban ott érezhetjük magukat a Marson

21.02.17 15:50

Elkészült a világ első földrajzi szemléletű atlasza a Marsról, amely 60 oldalas és amelyet a NASA volt kutatója, az ELTE adjunktusa szerkesztett.

Megvannak a próba-képességvizsga és a próbaérettségi időpontjai

21.02.17 12:39

A nyolcadik osztályosok próba-képességvizsgája március 29-én kezdődik a román nyelv és irodalom vizsgával – írja az Agerpres hírügynökség az oktatási minisztérium közleményére hivatkozva.

Tovább halmozza a döntetleneket a Sepsi OSK

21.02.16 20:37

Veretlen, de nyeretlen sorozatban van a Sepsi OSK, a székely csapat öt mérkőzés óta csak döntetleneket játszik, ennek ellenére tartja a lépést az élmezőnnyel.

Tizenhárom afgánt és két pakisztánit fogtak el a rendőrök Gyulán

21.02.16 18:47

A gyulai közúti határátkelőhelyen a rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel 15 külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.

Herkulesfürdő múltja és jelene Bukarestben

21.02.16 18:47

Herkulesfürdő múltjáról és jelenéről nyílik kiállítás a bukaresti Magyar Kulturális Intézetben egy olyan sorozat részeként, amely a Kárpát-medencei fürdőkultúrát hivatott bemutatni és népszerűsíteni.

A(z) "Románia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Átadták a Hit pajzsa díjat

Hat, a kommunizmust megélt pálos szerzetes és Jakab Gábor pápai káplán, Kolozsvár-kerekdombi plébános kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat.

Nagyvilág

Új jelszó van az ingatlanpiacon

Ráerősített egy, már korábban is létező folyamatra a koronavírus-járvány és a home office terjedése. Na de mibe is kerül mindez az ország egyes részein?

Tudomány

Milyen lesz az irodai élet a járvány után?

A vírus jött, látott, de nem győzött, viszont számtalan területen változást követelt. A vakcina hírére egyre közelebb került a társas érintkezés és ezzel együtt az újbóli munkába járás lehetősége. Ha négy gyönyörű ‘magyar’ szóban kellene…

Közélet

Felkavaró jelenetet rögzítettek: egy rendőr meggyalázta a holttestet

Egy holttest miatt riasztották a rendőröket. Az egyik igazán gusztustalan dologra vetemedett.

 

Kategória ajánló