Románia hírek

Ország › Románia

BookMegállók Sepsiszentgyörgy közterein – Újabb tenniakarási bizonylattétel a Diákok Évében

19.11.27 14:37

A BookMegálló elnevezésű kezdeményezés ötletgazdája a basement csapata, amely vegyesen Mikeses és Mikós líceumistákból áll. A Silent Poetryhez hasonlóan ezt az ötletet is a Háromszéki Diáknapok előselejtezőjére nyújtották be.  

Kutya buktatta le a cigarettacsempészeket Méhkeréknél

19.11.27 09:40

700 ezer forint értékű adózatlan cigarettát talált Bicska egy román kisbuszban. A pénzügyőrök Méhkerék közelében ellenőrizték azt a román kisbuszt, ami utasaival Olaszországba tartott. Arra a kérdésre, hogy van-e náluk jövedéki termék, az utazók…

Viorica Dancila távozott a román PSD éléről

19.11.27 07:13

Viorica Dancila volt román miniszterelnök kedden lemondott a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségéről, miután elvesztette az elnökválasztást Klaus Iohannis jobboldali államfővel szemben.

Lemondott Dăncilă, mély válságban a román baloldal

19.11.27 00:07

A vasárnapi elnökválasztáson elszenvedett súlyos veresége után várható volt Viorica Dăncilă exkormányfő távozása a párt éléről.

Erasmus program az anyanyelv és magyar kultúra bűvkörében

19.11.26 23:16

Az Erasmus+K2 program keretében az ipolysági Szondy György Gimnázium, anyaországi, erdélyi és vajdasági fiatalokat lát vendégül ezen a héten

A(z) "Románia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Kim Rasmussen: „Büszke vagyok a csapatra”

"Még most is nagyon fáj a románok elleni vereség, de igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat” - nyilatkozta az Argentína elleni győzelem után a szövetségi kapitány.

Kultúra és szórakozás

“Határozottan visszautasítjuk a feltételezéseket és vádakat” – Az SZFE tanári karának közleménye

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai határozottan visszautasítják azokat a feltételezéseket és vádakat, amelyek az egyetem működésének tisztességét és szakszerűségét megkérdőjelezik. Közlemény: Mi, a Színház- és…

Politikus

Hungarikummá válhatnak a székelykapuk

Felterjesztik a Magyar Értéktárba a székelykapukat mint kulturális örökséget, továbbá Dr. Torma Zsófia és Kibédi Mátyus István életművét – tájékoztat csütörtöki hírlevelében az RMDSZ.

Közélet

„Nincs »kis« választás, Szepezd ma az ország”

„Ahogy minden magyar ember, úgy minden magyar község és a közösség minden egyes ecsetvonása az ország képmása. Különösen áll ez a festői Szepezdre.” Vasárnap polgármestert választ Balatonszepezd: a kis északi parti…

 

Kategória ajánló