Robot hírek

Tudomány › Robot

A jövő robottervezői Lego-elemekkel dolgoznak

19.07.12 05:09

Az idei World Robot Olympiad (WRO) hazai döntőjén csaknem kilencven csapat vett részt Tatabányán. A 7-25 éves résztvevők több kategóriában vehették át a pénzből és informatikai eszközökből álló díjakat.

Egyes gyárakban már kizárólag robotok dolgoznak

19.07.11 15:03

Vannak üzemek, ahol már nem is dolgoznak emberek, csak karbantartók néznek rá a robotokra.

Tökéletes együttműködés és gyors megtérülés az autonóm mobil robotokkal

19.07.10 12:09

Az automatizálásba és robotikába való befektetéshez fontos, hogy a vállalkozások tulajdonosai mind az üzleti folyamatokat, mind a technológiát megértsék annak érdekében, hogy hatékony összehasonlításokat végezzenek és a legjobb…

Nagyon fontos funkciót kapott az Instagram, segíthet kivédeni a zaklatást

19.07.09 19:39

Az Instagram fejlesztői a mesterséges intelligencia mellett a felhasználók kezébe adják a kulcsot, hogy visszaszorítsák a zaklatókat.

Robottechnikai központ jött létre Székesfehérváron

19.07.09 19:29

Ipari Robottechnikai Központ jött létre, köszönhetően Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat, a Hanon Systems Hungary Kft, az Óbudai Egyetem, valamint az Arconic-Köfém Kft összefogásának eredményeként. Az átadóünnepségen Földesi…

Eléri-e valaha a számítógépek memóriája az emberi agy 2,5 petabájtos kapacitását?

19.07.09 07:50

A Manchesteri Egyetemen nemrég építettek egy szuperszámítógépet , hogy mesterséges intelligencia (MI) segítségével modellt készítsenek az emberi agy felépítéséről. A SpiNNaker nevű gép különlegessége, hogy egymillió darab,…

Robotkutya segíti a demenciában szenvedőket

19.07.07 07:41

Alzheimer-kórral és a demencia (időskori elbutulás) egyéb formáival küzdő emberek számára fejlesztenek élethű robotkutyát.

Élethű robotkutya segíthet a demenciával küzdő embereknek

19.07.03 21:23

Alzheimer-kórral és a demencia (időskori elbutulás) egyéb formáival küzdő emberek számára fejlesztenek élethű robotkutyát Kaliforniában.

A(z) "Robot" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Magyarország neves kínai festőművészek szemével

Szerencsések, akik az emberi lélek által képesek tükrözni a valóságot a mesterséges intelligencia korában – hangsúlyozta Kövér László a kiállítás megnyitóján.

Infotech

Magyarország neves kínai festőművészek szemével

Szerencsések, akik az emberi lélek által képesek tükrözni a valóságot a mesterséges intelligencia korában – hangsúlyozta Kövér László a kiállítás megnyitóján.

Közélet

Tarnóczi Jakab: “Látom értelmét a dörömbölésnek”

Nyár elején végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán. Még le sem diplomázott, már lehetőséget kapott a Katona Sufnijában: Aiszkhülosz Leláncolt Prométheuszának lázadó főhősét egy szűk…

Ország

Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

A kellemetlen testszag sokakat tölt el aggodalommal különösen a meleg nyári időszakban, ezért egy japán cég személyre szabott mosószert és szappant kínál az ügyfeleinek.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló