Robot hírek

Tudomány › Robot

A 12 órázó ápolóknak tervezett cipőt a Nike

19.11.18 11:52

A nővérek a 12 órás műszakok alatt akár 6-8 kilométert is sétálnak, és kevesebb, mint egy órát töltenek ülve.

Minden fiatal rendkívüli tehetség, aki részt vett a WRO-on

19.11.18 05:34

Minden fiatal rendkívüli tehetségnek számít a programozás, robotika területén, aki ringbe szállt a World Robot Olympiad (WRO) világversenyen, a jövőben valószínűleg közülük kerülnek ki a legjobb mérnökök és informatikusok – hangsúlyozta Schanda…

A Széchenyi-egyetemen is múlt a robotolimpia sikere

19.11.16 07:54

Mintegy 12 ezer ember látogatott ki a hétvégén Győrben megrendezett robotépítő és -programozási olimpiára. Ők, valamint a résztvevők és a kísérők elégedetten mentek haza, ami nagymértékben volt köszönhető a Széchenyi István Egyetemnek.

John Carmack lemondott az Oculus vezetéséről

19.11.15 20:03

A videojátékos legenda mostantól csak konzultánsként vesz részt a vállalat irányításában, helyette elsősorban a mesterséges intelligencia kutatására fog fókuszálni. A kérdés, hogy vajon merre folytatja tovább útját az Oculus.

Már öt éven belül jöhet a digitális jövedelem?

19.11.15 13:07

A 16. Országos Gazdaságinformatikai Konferencia idei előadásainak jelentős része a Fintech és mesterséges intelligencia témakörével foglalkozott. Kutatások szerint jövőre az okos városok száma világszerte eléri a 600-at, az International Data Corporation…

Robotméhvel tanulnak programozni a bécsi kisiskolások

19.11.15 07:52

Bee-Bot a neve annak a programozható robotméhnek, amellyel a számítógépes gondolkodásra tanítják a bécsi óvodásokat és kisiskolásokat. A méhecskével egy hónapig színesíthetik a foglalkozásokat a pedagógusok, akiket tippekkel és…

MiR robotflotta a Whirlpoolnál

19.11.15 04:34

A Whirlpool a világ egyik legnagyobb háztartási készülékeket gyártó vállalata. Lengyelországban, lódzi gyárukban szárítógépeket és sütőket gyártanak. A hatékonyság javítása érdekében a vállalat három MiR200 autonóm mobil robotot…

A(z) "Robot" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Hiperautomatizáció, 5G, mesterséges intelligencia

Ezekre a tech trendekre érdemes most figyelnie cégvezetőként! The post Hiperautomatizáció, 5G, mesterséges intelligencia appeared first on technokrata.

Infotech

Hiperautomatizáció, 5G, mesterséges intelligencia

Ezekre a tech trendekre érdemes most figyelnie cégvezetőként! The post Hiperautomatizáció, 5G, mesterséges intelligencia appeared first on technokrata.

Ország

Már a japánokat is elérte az időjárási katasztrófa

Jóval kevesebb hó esik a szokásosnál Japánban, ez pedig súlyos károkat okozhat a turisztikai iparnak - számolt be a Privátbankár.hu.

Ország

Többoldalú tárgyalások lesznek

Lehetséges az egyidejű tárgyalás az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval a Brexit utáni kereskedelmi kapcsolatokról.

 

Kategória ajánló