Rendszerváltás hírek

Közélet › Rendszerváltás

Az ellenzék lejáratási kísérlete a jelentős nemzeti beruházás ellen

17.10.16 10:06

Az ellenzéki médiumok össztűz alá vették a Tiszapüspökiben 45 milliárd forintból, részben állami támogatással megvalósuló gabonafeldolgozó és izocukorgyárat. A nemzetgazdaság szempontjából jelentős hatású és teljes mértékben hazai tulajdonú…

Bíró Zoltán: a kultúrára is hatott a rendszerváltás

17.10.12 13:53

A rendszerváltás nemcsak a gazdasági és politikai berendezkedésre, valamint a jogrendszerre hatott, hanem a kultúrára is - közölte a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója csütörtökön Lakiteleken.

Rekord krumplitermés Székelyföldön

17.10.10 16:00

Az 1989-es rendszerváltás utáni legnagyobb burgonyatermést takarítanak be idén Székelyföldön, Kovászna megyében 28 tonnás, Hargita megyében 26,3 tonnás hektáronkénti átlagos hozamot jegyzett a megyei mezőgazdasági igazgatóság.

Lezsák Sándor: Tovább kell dolgozni

17.10.05 15:26

A rendszerváltáshoz köthető, főképp írott emlékek feldolgozása az utókor, valamint a fiatal történészek számára, ez a fő célkitűzése a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívumnak. Az intézményt a lakitelki találkozó harmincadik…

Félelem a munkanélküliségtől: miért nem hisz ez a rengeteg ember a KSH-nak?

17.10.05 14:25

Miközben a rendszerváltás óta nem látott mélységben jár a munkanélküliség, a lakosság egy jelentős része még mindig attól fél, elveszíti munkáját.

Gulyás: A baloldal hét év után is „Gyurcsány fogságában él”

17.10.04 16:39

Nyolc évvel azután, hogy Gyurcsány Ferenc „botrányos, sikertelen, államcsődhöz vezető kormányzás után” távozott a miniszterelnöki székből, ma is ő a baloldal vezére – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán,…

Szeressük őket, ne gyilkoljuk! – Ma van az Állatok világnapja

17.10.04 09:43

Bár ma van az Állatok világnapja, országszerte inkább a hétvégén tartanak majd a különféle szervezetek ehhez kapcsolódó programokat, megmozdulásokat. Magyarországon ez a nap a rendszerváltozás után vált népszerűvé.

Momentum: Becsületszerződést kötünk a polgárokkal

17.10.03 10:09

A párt alelnöke arról beszélt, hogy a Momentum vállalja, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak összes korrupciógyanús ügyét kivizsgálja.

Markó Béla: jó oktatási törvényük van, csak alkalmazni kellene

17.09.30 13:38

A rendszerváltás utáni romániai magyar oktatás sikereiről, kudarcairól és kihívásairól tartott előadást Markó Béla. A Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke a XVI. MIÉRT Akadémián beszélt. 

A(z) "Rendszerváltás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Flickr
1990_április4_Ivánvasfüggöny alulrólvasfüggöny oldalrólvasfüggöny telibevasfüggöny közelről

Kapcsolódó témák

Ország

Felmérés: ekkora most a magyarok elfogadottsága a román társadalomban

A két évvel ezelőtti szinthez képest csökkent a magyarok elfogadottsága és megbecsültsége a román társadalomban - derült ki a bukaresti Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet által rendelt közvélemény-kutatásból.

Politikus

Fideszes alpolgármester is részt vett a plakátrongálásban

Surmann Antal szerint „kitalálmány az egész” - holott az ő autója szerepel a videofelvételen.

Politikus

Az ukrán oktatási törvénynek összhangban kell állnia Kijev nemzetközi kötelezettségvállalásaival

Kiemelten fontos az Ukrajnában az államnyelv és a nemzeti kisebbségek nyelveinek védelme közötti egyensúly fenntartása, a nemrég elfogadott törvénynek pedig feltétlenül összhangban kell állnia Ukrajna nemzetközi…

Közélet

A kézmosás világnapja az iskolában

Az alapos szappanos kézmosás fontosságára hívták fel a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a tanulók figyelmét az egészséges életmódra nevelés programjának keretében a kézmosás…

 

Kategória ajánló