Remdesivir hírek

Márka › Remdesivir

Dél-Korea megkezdi a koronavírus egyik ígéretes gyógyszerének importját

20.06.03 09:36

Dél-Korea jóváhagyta a remdesivir importját, a hatóságok szerint azért döntöttek így, mert a remdesivir jelentősen lerövidítette a súlyos koronavírus esetek kezelési idejét az Egyesült Államokban, Japánban és az Egyesült Királyságban.

Vályi-Nagy István: jelenleg négyen kapnak vérplazmakezelést

20.05.30 08:52

A szombaton megjelent interjúban a főigazgató elmondta, a vérplazmakezelés egyelőre kísérleti szakaszban van, ami azt is jelenti, hogy nincs pontosan meghatározott protokollja. Kitért arra is, hogy valószínűleg genetikai tényezők is szerepet játszanak…

Koronavírus: hatásos a remdesivir a kezelésben

20.05.25 11:52

A vizsgálatok alapján a gyógyszer a betegség súlyosságától függetlenül átlag négy nappal, 15-ről 11 napra rövidítette a gyógyulás idejét. De a haldoklóknál nincs szignifikáns hatása.

Letesztelték a remdesivirt: pozitív, de kettős végeredmény

20.05.24 15:31

A remdesivir vírusellenes hatóanyag hatékonyan gyorsította a Covid19-ben szenvedők gyógyulását, de az is kiderült, hogy önmagában kevés a teljes felépüléshez.

Megvan az első ország, ahol elkezdik árulni a koronavírus ígéretes ellenszerének másolatát

20.05.21 12:11

A bangladesi Beximco Pharmaceuticals jelentette be, hogy ők lesznek az elsők a világon, akik elkezdik árulni a Gilead remdesivir nevű vakcinájának másolatát - írja a Bloomberg.

Nagyüzemben kezdik el gyártani a koronavírus egyik ígéretes ellenszerét

20.05.13 17:16

Öt gyógyszergyártó kezdi el gyártani a Gilead Sciences vírus elleni gyógyszerét, a remdesivirt, amely a koronavírus ellen is hatásosnak bizonyult az eddigi klinikai tesztek alapján.

Elhagyta a kórházat a remdesivirrel kezelt első cseh beteg

20.05.07 17:35

Elhagyta kedden a prágai Általános Egyetemi Kórházat (Vfn) az az 53 éves cseh férfi, akit a Covid-19 betegség ellen Csehországban elsőként kezeltek a remdesivir nevű amerikai gyógyszerrel.

Az USA-ban engedélyezik az eddig hatástalannak bizonyult gyógyszer bevetését

20.05.02 11:59

Egy hete a gyártó még azt írta, a remdesivir nem hatásos a Covid-19 ellen, de egy ígéretes tanulmányra hivatkozva az FDA mégis megadta az engedélyt.

Zöld jelzés a koronavírus elleni szernek

20.05.02 08:55

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Remdesivir nevű szer használatát az új típusú koronavírus okozta betegség gyógyítására - jelentette be Donald Trump amerikai elnök péntek este a Fehér Házban.

A(z) "Remdesivir" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Márka

Dél-Korea megkezdi a koronavírus egyik ígéretes gyógyszerének importját

Dél-Korea jóváhagyta a remdesivir importját, a hatóságok szerint azért döntöttek így, mert a remdesivir jelentősen lerövidítette a súlyos koronavírus esetek kezelési idejét az Egyesült Államokban, Japánban és az Egyesült…

Nagyvilág

Hasztalan sulistop, túltolt karantén – meglepő fordulat Norvégiában

Norvégia valószínűleg túl szigorú karantént alkalmazott a koronavírus ellen, aminek komoly gazdasági ára van. Ráadásul kérdéses, hogy például az iskolabezárások lassították-e a járványt. Az áldozatok száma relatív alacsony,…

Életmód

Mégsem kap minden egyészségügyis 500 ezer forintot

Hiába szerepeltek az egészségügyi dolgozóknak korábban ígért egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatás eredeti előterjesztésében a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek, őket a végső döntés előtt…

Ország

Százezer fölött a vírus miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban

Világszerte közel 400 ezer áldozatot követelt a járvány.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló