Rabszolgatörvény hírek

Közélet › Rabszolgatörvény

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert tojással dobálta a rendőröket

20.09.03 16:06

Nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfi, aki 2018-ban a Parlamentnél egy demonstráción tojásokat dobált a rendőrök felé - tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön közleményben.

Kitart a kormány a rabszolgatörvény kiterjesztése mellett

20.06.20 14:49

Most egy megyei kormányhivatalnak adták meg a felhatalmazást, hogy "nemzetgazdasági érdekből" lehetőséget adjon a dolgozók kizsigerelésére - számolt be a Népszava.

Közösen tiltakoznak a szakszervezetek a 24 órás munkaidőkeret bevezetése ellen

20.06.03 17:02

Az öt szakszervezeti konföderáció közösen tiltakozik a 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése ellen, amelyre a "veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről" szóló törvénytervezet ad lehetőséget.…

Háborognak az érdekképviseletek, mert egy vészhelyzeti szabályt állandósítana a kormány

20.06.03 09:36

Egy új törvénytervezet szerint a nemzetgazdasági érdeket szolgáló beruházásoknál 24 hónapos munkaidőkeret is elrendelhető lenne. Az érdekképviseletek szerint ez több hetes, megállás nélküli munkavégzést, és ki nem fizetett túlórákat jelentene.

Jön az új rabszolgatörvény? – 12 órás munkaidő, havonta egy szabadnap a tervezetben

20.06.01 11:46

Szakszervezetek és ellenzékiek is tiltakoznak. Tizenkét órás munkaidő, és havonta csak egy szabadnap. Akár ezt is jelentheti a Vasas Szakszervezet szerint a kormány új javaslata. Eszerint az a cég, amely új munkahelyet hoz létre, nemzetgazdasági…

Szél Bernadett nekiment a kormánynak: "Ez maga a vadkapitalizmus"

20.06.01 10:10

A független képviselő közösségi oldalán azt írja: a rabszolgatörvény új verziója olyan mértékben és annyira egyoldalúan csak a munkáltató érdekeit nézi, mintha az emberek puszta tárgyak lennének.

Szél Bernadett: „Jön a rabszolgatörvény 2.0”

20.05.28 18:34

A képviselőnő szerint brutálisabb lesz, mint az első törvény volt, a kormány egy salátatörvényben rejtette el a változtatásokat.

A(z) "Rabszolgatörvény" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Elítélték a Kossuth téri tojásdobálót

Nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfi, aki 2018-ban a Parlamentnél egy demonstráción tojásokat dobált a rendőrök felé – tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön…

Gazdaság

Kevésnek bizonyult a háromgólos előny

Hullámvasutazott a Hydro Fehérvár osztrák ellenfelével szemben. Kezdetben dominált, aztán leadta előnyét, bár a túlórában közel járt a győzelemhez, végül csak egy pontot szerzett.

Közélet

Szarka Gábor: “Kérdőjelessé vált az SZFE oktatási akkreditációja”

Ez év végén lejár a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatási akkreditációja, s ennek megújítása nem két hét, továbbá ezt a munkát természetesen csak nyugodt körülmények között lehet elvégezni –…

Politikus

Kocsis Máté: tombol a járvány, mindenki tartsa be a szabályokat!

A baloldali pártok most sem segítettek, ahogy az első hullámban sem – írta a Fidesz frakcióvezetője.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló