Rabbi hírek

Tudomány › Rabbi

Ukrán pogrom zajlott zsidó zarándokok ellen

20.01.12 16:25

A Neokohn értesülései szerint négy ember kórházba került, miután egy késekkel felfegyverzett csoport zsidó zarándokokat támadott meg Náchmán rabbi sírjánál. 

Megállapodott a kormány és az EMIH

19.11.18 17:44

Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (Emih). A dokumentumot Semjén Zsolt és Köves Slomó írta alá hétfőn Budapesten.

„Halványul a holokauszt emléke és sok muzulmán érkezik Európába”

19.10.27 09:13

Pinchas Goldschmidt rabbi a tömeges bevándorlás, a szélsőjobboldal, a körülmetélés és a kóser vágás tiltása, illetve a holokauszt-tagadás ellen szólalt fel.

Az erkölcs és jog viszonyáról rendeztek konferenciát a Kúrián

19.10.02 20:01

Régi bölcsesség, hogy a jog van az emberért és nem fordítva - emelte ki az Alkotmánybíróság elnöke az Erkölcs és jog című konferencián, szerdán a Kúrián. A konferencián előadást tartott Darák Péter, a Kúria elnöke, Erdő Péter bíboros és…

A(z) "Rabbi" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Ötven nőt tett rabszolgává a szexuálisan erőszakoskodó rabbi

A férfit most tartóztatták le Jeruzsálemben.  

Ismert személy

A hanukai gyertyát is meggyújtották Debrecenben

A nyolc napig tartó hanuka utolsó napjának kezdetén, 2019. december 29-én este Debrecenben gyújtották meg az ünnepi gyertyatartó lángjait az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által rendezett esemény keretében. A…

Ország

Izrael "alagútelhárító" rendszert telepít libanoni határán

Izrael földalatti rendszert telepít a libanoni határ mentén, hogy így akadályozza meg a Hezbollah síita fegyveres mozgalom fegyvereseinek alagutakon át történő behatolását.

Ismert személy

Törli a Spotify a Hitlert dicsőítő és zsidókat gyalázó lejátszási listákat

Egy izraeli lap írt olyan dalokról, amelyek zsidók megölésére szólítanak fel, vagy éppen Anne Frankon gúnyolódnak, ezért lépett a Spotify.

 

Kategória ajánló