Pulitzer-emlékdíj hírek

Közélet › Pulitzer-emlékdíj

Gyász! Elhunyt az Oscar-díjas forgatókönyvíró

21.03.27 14:16

Nyolcvannégy évesen elhunyt Larry McMurtry Pulitzer-, Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai író, forgatókönyvíró, mintegy 50 regény és forgatókönyv szerzője.

Paul McCartney végre megjelenteti az emlékiratait

21.02.25 10:19

McCartney dalai felhasználásával és egy Pulitzer-díjas költő segítségével írja a kötetet.

Idén jelenik meg Paul Mccartney várva várt emlékirata

21.02.25 08:22

Dalai felhasználásával és egy Pulitzer-díjas költő segítségével emlékiratokat ír Paul McCartney.A kötet november 2-án jelenik meg. A 78 éves McCartney 154 dalon keresztül követi végig életét tinédzserkorától és John Lennonnal való…

Colson Whitehead Harlem Shuffle címmel írt új regényt

21.02.09 06:25

Hamaraosan új regénnyel jelentkezik Colson Whitehead, A föld alatti vasút és A Nickel-fiúk kétszeres Pulitzer-díjas szerzője. A könyv címe Harlemi kavarás (Harlem Shuffle) lesz, és szeptemberben érkezik a tengerentúlon. Magyarul a 21. Század…

Fran Lebowitz csak azt szeretné, hogy takarodj a járda közepéről

21.01.18 14:44

Martin Scorsese a 70 éves New York-i legendáról forgatott szupervicces dokumentumfilm-sorozatot, ami az egyszerre imádott és gyűlölt város előtt is tiszteleg.

Elhunyt Méray Tibor

20.11.13 14:13

Elhunyt életének 97. évében Méray Tibor Kossuth-díjas író, újságíró, közíró – tudatta közösségi oldalán a Digitális Irodalmi Akadémia, amelynek alapító tagja volt. Méray Tibort csütörtökön érte a halál. Méray Tibor 1924. április 6-án született Budapesten. A…

Válása miatt drámai döntést hozott Vitray Tamás

20.11.02 10:07

Kiderült, hogy a Pulitzer- és Kossuth-díjas riporter válása után komoly áldozatot hozott apaként, hogy láthassa fiait, Pétert és Tamást.

A(z) "Pulitzer-emlékdíj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

A Magyar Rádió Pulitzer-díjas egykori alelnöke bejelentette: Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson

Simkó János, a Magyar Rádió Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett korábbi alelnöke örül, hogy a DK bejelentette Dobrev Klára részvételét az ellenzéki előválasztáson, mint a párt miniszterelnök-jelöltje. Civilként

Ismert személy

Bírálja a Magyar Újságírók Országos Szövetségét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztője vezette MNMSZ a legnagyobb hazai újságíró-szervezetet a tihanyi újságíró-üdülő közelmúltbeli eladása kapcsán bírálja.

Ország

Az USA némileg hárította az ENSZ Biztonsági Tanácsának Jeruzsálemről szóló nyilatkozatát

A nyilatkozat elítéli a palesztinok fenyegető kilakoltatását Sheikh Jarrah-ban, de amerikai és brit diplomaták nyomására a gázai rakéták megfigyelését is tartalmazza.

 

Kategória ajánló