PISA-felmérés hírek

Tudomány › PISA-felmérés

Nem feltétlenül sok tanulás és sok pénz kell a jó iskolai eredményekhez

19.12.05 10:49

A PISA-eredményekből kiderül, hogy semmi köze nincs a jó teljesítményekhez annak, hogy mennyit tanulnak a gyerekek. Sőt egy szinten túl az sem számít, mennyi pénzt fordít az állam az iskolákra.

Rétvári Bence: Folyamatosan csökken a leszakadók aránya Magyarországon

19.12.04 09:16

Az államtitkár az Eurostat és a Pisa legfrissebb jelentéseit értékelve elmondta, az oktatás felzárkózást segítő szerepe láthatóan működik, és a társadalmi különbségek kisebbek, mint az uniós átlag.

PISA: minden területen javítottak a hazai diákok

19.12.03 16:30

A magyar eredmények megközelítik a világ legfejlettebb országait tömörítő Oecd átlagát. Ráadásul egyre kevésbé játszik szerepet a teljesítményben a családi háttér és kevesebb az iskolai hiányzás is.

Rég volt ilyen alacsony az infláció az OECD-ben

19.12.03 14:07

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban szeptemberhez hasonlóan októberben is 1,6 százalék, 2016 novembere óta legkisebb ütemű volt az infláció - írja az MTI.

Tényleg akkora sikert ért el a magyar oktatás a PISA-teszten?

19.12.03 09:46

Néhány ponttal jobb teljesítményt értek el a magyar 15 éves tanulók a 2018-as PISA-mérésben, mint a korábbiban, ez a kormány szerint hatalmas teljesítmény. A tény az, hogy ez nem szignifkáns növekedés, és igen távol áll az átlag a 2009-es és az…

Méltó válasz

19.12.03 09:33

Megjelent kedden a legfrissebb Pisa-mérés eredménye, amely a 15 éves diákok szövegértési, matematikai és természettudományos teljesítményét mutatja be.

A(z) "PISA-felmérés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

A transzferár-szabályozás okozza a legtöbb nehézséget a nemzetközi cégeknek - EY felmérés

A nemzetközi adózás területén a világszerte bevezetett reformok, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Oecd) digitális gazdaság adóztatását célzó erőfeszítései elbizonytalanítják a vállalatokat – derül ki az EY…

Közélet

Bravúros győzelmet aratott az Extraligában a DEAC

Debrecen - A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kecskemétet fogadták az Extraligában.

Politikus

Pazar téli fotókat posztolt Lázár János

A geszti kastély dérbe, zúzmarába burkolózott parkjából jelentkezett be.

 

Kategória ajánló