Piackutatás hírek

Gazdaság › Piackutatás

Kiszámolták: a magyar kormányzat kevesebbet költ a állástalanokra, mint amennyit beszed a munkanélküliség fedezésére

20.08.21 18:07

Magyarországon a világon a legszűkmarkúbb a munkanélküli ellátások rendszere. Ez olyannyira igaz, hogy még a példátlan gazdasági visszaesést hozó koronavírus járvány miatt megugró munkanélküliség idején is kevesebbet költ munkanélküli ellátásra a…

A vérvád visszatérésétől tart a Rágalmazásellenes Liga

20.08.06 14:49

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) úgy tapasztalja, hogy nemcsak a járvány, hanem az annak következtében létrejövő gazdasági visszaesés és a munkanélküliség növekedése felerősíti az antiszemita konspirációs elméleteket.

Amit a mobilokról tudni kell

20.08.03 11:58

Közzétette adatait az okostelefon-piac második negyedévi alakulásáról a Counterpoint piackutató cég: a forgalom 24 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány által legjobban sújtott időszakban, ilyen mértékű visszaesés még nem volt a szektorban.

Kína lett az orosz hús legnagyobb importőre

20.07.28 18:34

Oroszország az első fél évben 2,2-szeresére növelte húsexportját, a legnagyobb vásárlója Kína volt - közölte kedden az RBK orosz gazdasági napilap a Rosszelhozbank elemzésére hivatkozva.

A hazai e-kereskedelem és a koronavírus

20.07.23 12:16

A hazai webáruházak 73 százaléka könyvelt el forgalomnövekedést a tavalyi évben. A Shoprenter idei, 644 webáruház részvételével készült felmérése alapján az online boltok mindössze 6 százaléka számolt be a forgalom csökkenéséről, ami igazán…

Kegyetlen változás a tévézésnél

20.07.23 10:31

Az internetezők fele már lényegében egyáltalán nem a tévéből, a rádióból vagy a nyomtatott sajtóból tájékozódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019 novembere és decembere között készült piackutatása szerint, amelynek eredményét…

Csak arra kell fókuszálni, miként tudjuk talpra állítani a gazdaságot

20.07.22 07:46

A vészjósló, gazdasági Armageddont sugalló, szenzációhajhász elemzésekre nem szabad hallgatni, mert azok csak tévútra visznek – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Durva visszaesés az amerikai okostelefon-piacon

20.07.21 18:04

A Counterpoint piackutató cég előzetes adatai szerint az idei második negyedévben az Egyesült Államokban 25 százalékkal kevesebb okostelefon talált gazdára, mint az előző év azonos időszakában, júniusban azonban már erősebb volt a forgalom, mint egy…

A(z) "Piackutatás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Elemzés: a járvány Kolozs és Temes megyében jobban, Partiumban és Székelyföldön kevésbé csökkentette a gazdasági mobilitást

Egy pénteken közölt elemzés szerint a koronavírus-járvány Kolozs és Temes megyében jobban, Partiumban és Székelyföldön kevésbé csökkentette a gazdasági mobilitást.

Nagyvilág

A Semmelweis Egyetemen diagnosztizálták az első Covid okozta sokszervi gyulladást gyerekeknél

Gyógyultan otthonába távozhatott az a kétéves kisfiú, akinél először diagnosztizálták a Semmelweis Egyetemen a koronavírus-fertőzés következtében kialakuló sokszervi gyulladást.

Tudomány

Kétségbeejtő helyzetbe került Zalatnay Sarolta, támogatásra szorul

A koronavírus-járvány miatt sajnos elmaradtak a fellépések, így Zalatnay Cini kénytelen felélni a tartalékait.

Közélet

Beszédes felmérés készült Orbán víruslaborjában

Ausztriában a lakosok több mint fele hajlandó részt venni abban a jövő héten induló, az egész országra kiterjedő antigén-tesztelésben, amelynek célja, hogy teljesebb képet kapjanak a lakosság koronavírus-fertőzöttségének mértékéről.

 

Kategória ajánló