Pénzügyminisztérium hírek

Gazdaság › Pénzügyminisztérium

Angyal József válaszol a Blikk Talkban: kiket érint az online számlázási kötelezettség?

Ma 08:07

Július elsejétől gazdaságfehérítésre hivatkozva kiterjesztette a NAV az Online Számla elnevezésű valós idejű adatszolgáltatási rendszert, vagyis ráláthat minden olyan számlára, amit cégnek állított ki egy vállalkozás. Ez mit jelent a gyakorlatban?

Mszp: a Pénzügyminisztérium Várba költöztetése helyett a Lánchídra költsön a kormány

20.06.30 12:53

Ne költöztesse a budai Várba a Pénzügyminisztériumot a kormány, az arra szánt 50 milliárd forintból legalább 10 milliárd forintot adjon inkább a Lánchíd felújítására - javasolta Horváth Csaba (Mszp) Zugló szocialista polgármestere.

Ősszel új adócsomaggal jelentkezik a Pénzügyminisztérium

20.06.30 11:24

Alapvetően az uniós kötelezettségek teljesítése miatt, de megfelelő alkalom lesz az aktuális adózási ügyek véglegesítésére is.

Emelkedik a nettója a nyugdíj mellett dolgozóknak. Mit jelent ez hitelfelvételkor?

20.06.29 07:33

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. Eszerint bruttó 100 ezer forintból 71 ezer Ft helyett 85 ezer forint marad majd meg nettóban. A…

Tállai András: A dolgozó nyugdíjasok július 1-től újabb tízmilliárd forinthoz juthatnak

20.06.28 08:34

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében -…

Elszállt a román hiány a koronavírus miatt

20.06.26 14:33

A román államháztartás hiánya a román bruttó hazai termékhez (GDP) mérten 3,6 százalékra nőtt az első öt hónapban - közölte pénteken a román pénzügyminisztérium.

Izer: a kata plusz terhét a cégeknek kell megfizetni

20.06.25 14:47

A kata szabályainak változásai csak azokat a cégeket érintik, amelyek a jelenlegi szabályozást kijátszva a foglalkoztatás alternatívájaként alkalmazzák az adófajtát - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Ilyen még nem volt: a kormány szinte valós időben látja, mit művelt a koronavírus a gazdaságban

20.06.24 10:40

Újfajta gazdasági mutatót alkotott a Pénzügyminisztérium, amely arra képes, hogy hetente mutassa meg a magyar gazdaság aktuális teljesítményét. A tárca Heti gazdasági indexének alakulása alapján elmondható, hogy a koronavírus-járvány…

A(z) "Pénzügyminisztérium" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Mostantól minden vállalkozás számlájára rálát az adóhivatal

A szerdán hatályba lépő változás, amely kiterjeszti az Online Számla elnevezésű valós idejű adatszolgáltatási rendszer kereteit, óriási jelentőségű. Az adóelkerülés lehetősége ezzel a kisebb üzleteknél is a minimálisra…

Közélet

Gyakrabban jöhetnek az adóellenőrök. Sokkal

Szakemberek figyelmeztetnek, hogy szükség van az államháztartás bevételkiesésének ellensúlyozására.

Közélet

Nem lesz Volkswagen-gyár Törökországban

Izmir közelében 4000 munkahely jött volna létre, de a német cég a koronavírusra hivatkozva lefújta a milliárd eurós befektetést.

Nagyvilág

Az Európai Bizottság bemutatta Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozásához szükséges tárgyalási kerettervet

Az Európai Bizottság bemutatta az Európai Unió Tanácsának az Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozására vonatkozó tárgyalási kerettervet, amely meghatározza az egyeztetés alapelveit - közölte az uniós bizottság szerdán.

 

Kategória ajánló