Peking hírek

Nagyvilág › Peking

a Liu testvérek szívesen forgatnának Jackie Channel

Tegnap 12:49

A Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában a Liu fivérek beszélnek az élsport és a testvéri szeretet összeegyeztethetőségéről, márkaépítésről, marhapörköltről és pekingi kacsáról.

Ausztrália gazdaságpolitikájában már nincs helye a kínai cégeknek

21.05.06 10:37

Peking határozatlan időre felfüggesztette a magas szintű gazdasági kapcsolattartást Canberrával a két ország közötti viszony egyre éleződő feszültségei közepette - derült ki a kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság csütörtöki közleményéből.

Blokkolná az EU a kínaiak piaci térnyerését

21.05.05 16:20

Egy olyan jogszabály tárgyalást kezdik meg az EU-ban, amely alapján például az állami támogatást élvező kínai cégek által megnyert nagy értékű közbeszerzéseket az Európai Bizottság leállíthatja. A cél a belső piac védelme.

Peking tiszteletben tartja Szerbia területi egységét, Belgrád pedig az „egy Kína” elvet

21.05.03 19:23

Infrastruktúra-fejlesztési projektekről és a kétoldalú stratégiai együttműködésről tárgyalt Aleksandar Vucic szerb államfő hétfőn Csen Bóval, Kína belgrádi nagykövetével.

Elkerülhető a katonai összecsapás Amerika és Kína között

21.05.03 07:26

Szemtanúi voltunk az elmúlt években annak, hogy Kína elnyomóbb volt odahaza és agresszívabb külföldön – mondta az amerikai külügyminiszter.

Amerika is aggódik a kínai Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedése miatt

21.04.28 16:43

Az USA budapesti nagykövetsége szerint aggasztó a Fudan első európai campusa, mert Peking bizonyítottan kártékony befolyásszerzésre és a szellemi szabadság elfojtására használja a felsőoktatási intézményeit.

Hatalmas meglepetésre öt évtized után először csökkenhet Kína népességszáma

21.04.28 14:55

Kína népességszáma öt évtizede folyamatosan emelkedett, a 10 évente elkészített népszámlálás eredményei szerint azonban most Kína népessége csökkenhetett – értesült a Financial Times. Könnyen lehet, hogy a kínai vezetésnek teljesen fel kell…

Kína szerint Ausztrálinának gyógyszerre lenne szüksége

21.04.28 12:16

Kína és Ausztrália között az utóbbi időben egyre feszültebb lett a viszony, ezért árhatóan Peking nehéz helyzetbe sodorhatja az ausztrál gazdaságot.

A(z) "Peking" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

A Liu testvérek szívesen forgatnának Jackie Channel

A következő téli olimpiai és az azt követő pekingi terveikről is meséltek az olimpiai bajnokok a Csisztu Sport Castben.

Ország

Nézőpont: Csúcsot döntött a vakcinapártiság

A magyarok 80 százaléka oltáspárti és 70 százalékuk nem ért egyet a kínai vakcina betiltásával, amit a baloldal korábban követelt – ez derül ki a Nézőpont Intézet múlt heti felméréséből.

Nagyvilág

Putyin: 21,5 millió orosz kapta meg a koronavírus elleni oltást

Nyitókép: hnonline.sk/archív   Szakértők szerint Oroszországban stabil a pandémia-helyzet – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn. A TASS hírügynökség közlése szerint Putyin arról számolt be, hogy már mintegy 21,5…

Ország

Az eddigi legnagyobb kibertámadást hajtották végre kritikus amerikai infrastruktúra ellen

Zsarolóvírusos kibertámadás miatt egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja vezetékein keresztül üzemanyaggal.  A cég csaknem 9000 kilométeres…

 

Kategória ajánló