Parkinson-kór hírek

Életmód › Parkinson-kór

Egy influenza és Parkinson-kór elleni szer alkalmazását vizsgálják Lengyelországban

21.02.04 17:48

Vizsgálni fogják a vírusbetegségekre és a Parkinson-kórra használt szer, az amantadin alkalmazását a Covid-19 gyógyításában a kelet-lengyelországi Lublin városában működő klinikai kórházban, valamint hat más lengyel gyógyintézményben - közölte…

Vizsgálni fogják egy influenza és Parkinson-kór elleni szer alkalmazását Lengyelországban

21.02.04 13:44

Kezdetben kétszáz, a Sars-CoV-2-fertőzés tüneteit mutató, de légzési panaszoktól mentes páciensen vizsgálják a gyógyszert, a terápia hatékonyságáról két héten belül várhatók az első eredmények.

Remény a Parkinson-kór gyógyításában

20.11.22 05:40

A Parkinson-kór hazánkban is ezreket érint, többnyire időseket. A kezelések eredményei kecsegtetők, egyes tünetek látványosan javulhatnak, olykor megszűnhetnek, noha a betegség nem gyógyítható. Sőt: a kór felismerése sem…

Ez lehet a kulcs a Parkinson-kór gyógyításához

20.10.12 06:52

Kutatók őssejtekkel állítanák helyre a betegségben károsodott idegsejtkapcsolatokat, írja az új eredményekről összeállításában az Index.

Elkezdik megvizsgálni, hogy a kutyák ki tudják-e a szagolni a koronavírust

20.05.16 17:17

Kíváncsiak lettek a brit kutatók, hogy a Parkinson-kór esetében már bizonyított négylábúak vajon a koronavírus ellen is bevethetők-e.

A(z) "Parkinson-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

COVID-19 - Vizsgálni fogják egy influenza és Parkinson-kór elleni szer alkalmazását

Vizsgálni fogják a vírusbetegségekre és a Parkinson-kórra használt szer, az amantadin alkalmazását a COVID-19 gyógyításában a kelet-lengyelországi Lublin városában működő klinikai kórházban, valamint hat más lengyel…

Nagyvilág

Digitális oltási igazolványt tervez Svédország, még a nyáron bevezethetik

Svédország a koronavírus elleni immunizálást igazoló digitális oltási igazolványt tervez, amit még a nyáron bevezethetnek - közölte pénteken Anders Ygeman, digitális fejlesztésekért felelős svéd miniszter.

Ország

A visegrádi régióban találhatnak üzleti partnereket a startupok

Már jelentkezhetnek a lengyel, cseh, szlovák és magyar startupok a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programjába - közölte a Design Terminal az MTI-vel pénteken.

Életmód

Új hatóanyagokkal a koronavírus ellen

Antivirális hatású vegyületek létrehozásán dolgoznak a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának kutatói. A Gyógyszerészi Kémia Tanszék a Virológiai Nemzeti Laboratórium égisze alatt vesz részt a koronavírus ellen…

 

Kategória ajánló