Páneurópai Piknik hírek

Esemény › Páneurópai Piknik

Lezárt utcákkal ünnepelték a 30 éves szabadságot Sopronban

19.08.19 13:07

A német kancellár és a magyar kormányfő néhány órára még a nézetkülönbségeket is félre tudták tenni, hogy közösen emlékezzenek a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára. Kár, hogy az ünnepségekből kihagyták azokat, akiknek az életére a legnagyobb…

Lezajlott a találkozó: Orbán Merkelt, Merkel a magyarokat méltatta

19.08.19 12:10

A Páneurópai Piknik 30. évfordulójának alkalmából nagy felhajtást csaptak Sopron környékén, a megemlékezésre még Angela Merkel is Magyarországra érkezett. Orbán az egységes Európáról és a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről beszélt,…

Képeken Orbán Viktor és Angela Merkel találkozója

19.08.19 10:31

Látványos galériát osztott meg Orbán Viktor a közösségi oldalán a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett találkozón.

"Több száz kelet-német rohant át Ausztriába" - 30 éve volt a Páneurópai piknik

19.08.19 10:31

A határok nélküli Európa létrejöttéhez hosszú folyamat vezetett. Ennek egyik, bár fontos pillanata volt a Páneurópai piknik. Habsburg Ottó és Pozsgay Imre vállalták a rendezvény fővédnökségét. Az ideiglenesen megnyíló határokat kihasználva több…

Orbán Viktor: Az európai egység soha nincsen készen

19.08.19 00:28

A Páneurópai Piknikre emlékezve a miniszterelnök kiemelte: az áttöréssel leomlott a fal, harminc évvel ezelőtt itt ért véget a II. világháború utáni világrend.

Orbán már Sopronra készül: ezzel a dallal üzent

19.08.18 10:52

A Wellhello és a Halott Pénz közös számát, az Emlékszem, Sopronban dalt posztolta Facebook-oldalára a miniszterelnök. Ahogy portálunk is beszámolt róla, Az 1989-es határnyitás első lépését jelentő páneurópai piknik 30. évfordulójára Sopronba…

Lezárások, terelések Angela Merkel látogatása miatt

19.08.17 23:31

Terelésekre kell számítani Sopronban hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatása miatt - közölte a Terrorelhárítási Központ.

Kedélyjavító intézkedés

19.08.17 16:01

A Páneurópai Piknik gondolata 1989 júniusában merült fel Debrecenben. Mészáros Ferenc költő vetette fel a Páneurópai Mozgalom vezetőjének, Habsburg Ottónak, hogy tartsanak szalonnasütést a határon.

A(z) "Páneurópai Piknik" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Időkapu installációval nyílt látogatóközpont Sopronpusztán

Mintegy 426 millió forintból látogatóközpont épült a Páneurópai Piknik Emlékparkban, ahol egyebek mellett megújították a szabadtéri információs táblákat és a piknikező asztalokat is.

Politikus

Auschwitzba látogatott Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel együtt

Politikus

Nyílt levélben kérik Orbán Viktort, hogy támogassa a 2050-re tervezett klímasemlegességet

A zöld civil szervezetek összefogtak, hogy együttes erővel hívják fel az eddig vétózó magyar, cseh és lengyel miniszterelnök figyelmét a karbonsemlegesség elérésének fontosságára.

Ország

Lelőtték a részeg erfurti mosómedvét

Egy vadásznak adták át az ügyet, aki egyszerűen agyonlőtte az állatot.

 

Kategória ajánló