Pálinka hírek

Életmód › Pálinka

Egy helyben a romániai pálinkások

18.09.26 13:19

A helyben járás egyik oka a pálinka megnevezésnek a Magyarország határain belüli kizárólagos használata, illetve a tőkehiányos termelés.

Kegyes csalással levédhető az erdélyi kisüsti

18.09.24 16:09

Az erdélyi pálinkák Kárpát-medence-szerte híresek, forgalmazásuk körül azonban sok az akadály.

Zamat Fesztivál 2018 - Debrecen

18.09.19 14:33

Debrecen legismertebb éttermeinek gasztronómiai különlegességeivel, street food finomságokkal és az ország legízletesebb pálinkáival immár nyolcadik alkalommal várja a közönséget a Zamat Fesztivál szeptember 21-23. között a Nagyerdei Stadion…

Már magyar gin és rum is készül a Velencei-tó partján

18.09.18 14:55

Három éve díjnyertes whiskyvel állt elő az Agárdi Pálinkafőzde, most két új párlattal bővült a szortiment, miközben továbbra is a pálinka marad a termékportfolió gerince. Az új italokat a főzde múlt heti születésnapi rendezvényén mutatták be, ahol a két új…

A pálinkakészítést előre be kell jelenteni a NAV-nál

18.09.07 09:03

A jó pálinka sokak kedvence. Az előállítása otthoni körülmények között viszont nem is olyan egyszerű mint azt gondolnánk – tudtuk meg Reményi Tibortól, aki vasi pálinkafőzdéjében már sok éve készíti az alkoholt.

Hatvanöt program várja az idei Szekszárdi Szüreti Napok látogatóit

18.09.06 15:51

Több mint százötven vásáros kínál majd a fesztivál résztvevőinek élelmiszert, italokat, füstölt árut, gyümölcsbort, kávét, kézműves csokoládékat, édességeket, lekvárokat, szörpöket, mézeket, sajtokat, gyümölcsöket, illetve chilit.

Betört fél liter pálinkáért

18.09.03 10:24

Befejezte a vizsgálatot a rendőrség annak a szigetvári nőnek az ügyében, aki az ablakon keresztül bemászott egy ismerőse házába azért, hogy onnan pálinkát lopjon. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári…

Tudta? A szilvából nem csak pálinkát lehet csinálni – Ezt próbálja ki!

18.08.30 12:46

Grízes szilvás szelet. Most megmutathatod, milyen jó cukrász vagy!

  A(z) "Pálinka" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
  Keresés

  Kapcsolódó témák

  Életmód

  Külföldön is isszák a világhírű pálinkát

  Az egyik leghíresebb magyar hungarikum a hazai gyümölcsökből készült pálinka. A folyékony gyümölcspárlat nagy népszerűségnek örvend, az elmúlt két évben 20 százalékkal többet exportáltunk külföldre, mint korábban. A Lokál…

  Kultúra és szórakozás

  Egy 2017-es Facebook-poszt, amely tökéletesen megmutatja a Jobbik hiteltelenségét

  Egyszer és mindenkorra szerették volna megválaszolni a kérdést, hogy a jövőben összefognak-e valamelyik baloldali párttal, a hatalomvágy azonban felülírta az elveket – már ha egyáltalán voltak - írja a 888.hu internetes portál.

  Életmód

  Jó minőségű bor várható a leszüretelt szőlőből

  Míg tavaly 5,2 millió mázsa szőlő termett, az idén ennél kevesebb lesz. Pontosabban ez a szüret végén derül ki, de minőség szempontjából jó évre lehet számítani.

  Gazdaság

  Közösen kell megoldást találni a mezőgazdaság kihívásaira

  Globális és lokális kihívásokra keresték a választ és az agrártámogatásokról szóltak a mezőgazdasági és vidékfejlesztési fórum előadói pénteken Kecskeméten.

  Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló