Pálinka hírek

Életmód › Pálinka

Pálinkakészítést lehet tanulni a NAK szakmai napján

19.03.04 13:20

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága idén újra megrendezi a „Tanuljunk együtt!” programsorozatot, amelynek keretében elsőként a pálinka- és a párlatkészítésről tart szakmai rendezvényt.

Szürkezónában pálinkázunk

19.02.24 15:58

A magáncélra főzött pálinka után annak ellenére kerülik el az érintettek az adó megfizetését, hogy annak összege literenként mindössze hétszáz forint.

Páratlan párlatnap Kőszegen: A pálinka a magyar életérzést fejezi ki

19.02.04 19:49

A kőszegi vár volt az egyik első hely, ahol párlatot, pálinkát, égetett bort készítettek 500 évvel ezelőtt – erre is épít a Páratlan Párlatnap, amely vonzó programlehetőségnek, a kőszegiek identitását erősítő rendezvénynek is bizonyult a szezonon kívüli, téli…

Fának ütközött

19.02.01 13:34

Fának ütközött Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 02., szo - 10:10 Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a sofőr egy debreceni balesetben.

210 liter pálinkát és 90 doboz cigarettát foglaltak le

19.01.21 10:48

Zárjegy nélküli cigarettát és ismeretlen eredetű házi pálinkát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében, egy italboltban és egy lakásban. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás. A pénzügyőrök egy kocsma ellenőrzésekor…

Megemelt chipsadó: idén 57 milliárd forint bevételt eredményezhet

19.01.19 16:36

Januártól húsz százalékkal emelkedett a népegészségügyi termékadó, ráadásul azt kiterjesztették a gyümölcspárlatokra, a pálinkákra és a gyógynövényes italokra is.

A(z) "Pálinka" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Negyvenöt féle pálinkát bírált el a zsűri a Magyar Pálinka Hetében

Látszólag könnyű, valójában nagyon nehéz dolga volt annak a több mint két tucat zsűri tagnak, akik szerdán pálinkákat bíráltak Kecelen, a Magyar Pálinka Hete programsorozat keretében.

Életmód

Megmérettettek a megyei borok

Olyan érdeklődés fogadta, hogy egy tűt sem lehetett leejteni a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, mely a tavalyi évhez hasonlóan november 14-én este idén is helyszínt biztosított a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrának.…

Életmód

10 élelmiszer, amit így tárolj, hogy ne rohadjon meg

Hogyan maradnak sokáig ropogósak a zöldségek, gyümölcsök, zöldek a fűszerek? Nem lehetetlen, adunk pár bevált tippet a frissentartásra! Legalább kétmillió tonna élelmiszert dobunk ki évente Magyarországon, ennek…

Gazdaság

Nagy István: Az agráriumban a generációváltás számos feladattal jár

Az agrárminiszter kifejtette: a fiatal gazdáknak meg kell ismerniük az integráció, az együttműködés és a szövetkezet fogalmát és tartalmát, mert enélkül nem lesznek sikeresek.

 

Kategória ajánló