Ózon hírek

Tudomány › Ózon

A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

19.10.22 18:25

Az Antarktisz fölötti sztratoszférában kialakult abnormálisan meleg hőmérséklet drámai mértékben korlátozta az ózonveszteséget szeptemberben és októberben, ami a legkisebb méretű ózonlyukat eredményezte idén 1982 óta - közölték az amerikai…

Rejtélyes dolog történt az ózonlyukkal

19.09.19 09:40

Évtizedek óta nem látott szintre csökkent az Antarktisz feletti ózonlyuk mérete - közölte legújabb adataira hivatkozva az Európai Unió légkörmegfigyelő szolgálata (CMAS).

Magyarországon egyedülálló légszűrőt telepített raktárába az ALDI

19.08.30 10:07

A szálló por mintegy 80%-át kiszűrő légtisztító berendezéssel rendkívül tiszta levegőjű munkakörülményeket biztosít logisztikai központjában az áruházlánc.

Rég betiltott, ózonréteget pusztító gázt eregetnek Kínában

19.05.23 12:19

Egy friss tanulmány szerint Santung és Hopej tartományok térségében zajló kibocsátások a felelősek a 2013 óta megnövekedett globális fluor-triklórmetán-emisszió legkevesebb 40-60 százalékáért.

15 városban rossz most a levegő minősége

19.04.21 18:27

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

Az országban sok helyen rossz a levegő minősége

19.04.21 12:06

Por, ózon - minden van, aminek nem kéne a levegőben lennie. (Belföld)

Tengerbe szakadhat, ezért kiürítették az antarktiszi brit kutatóbázist

19.03.02 08:26

Egy egész kutatólabor sodródhat a tengerbe az Antarktiszon, ha a self, amin áll, egy törésvonal mentén elválik a földrésztől. Már csak a gépek működnek benne.

Súlyos ózonszennyezést okozott a légszennyezés elleni harc Kínában

19.01.08 09:08

Mintegy 40 százalékkal csökkent a levegőben lévő szálló por (PM2,5) koncentrációja a kelet-kínai városokban azóta, hogy a kínai kormány 2013-ban szigorú intézkedéseket rendelt el a légszennyezés elleni harcban, ám a drámai mértékű csökkenés…

A(z) "Ózon" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Drasztikusan csökkent az ózonlyuk mérete

1982 óta nem volt ilyen kicsi – derül ki a NASA felvételeiből.

Ország

Így változtak a világ gleccserei ötven év alatt – Videóval

Alaszka, a Yukon vidéke, Grönland, és az Antarktisz gleccsereinek évtizedek alatt lezajlott változásairól számoltak be, írja a National Geographic.   Az Amerikai Geofizikai Unió 2019-es őszi, San Franciscóban zajló konferenciáján mutatták…

Életmód

Minden azt mutatja, hogy karácsonykor nagy pofont kapunk az időjárástól: itt a legfrissebb előrejelzés

Tavasz lesz a következő héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hét első felében 15 fok körüli maximumok is lehetnek.

Életmód

Kegyetlen hőség tombol Nyugat-Ausztráliában

Nyugat-Ausztráliában már a harmadik napja negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek - közölték vasárnap a hatóságok.

 

Kategória ajánló