OBT hírek

Közélet › OBT

Kiszélesítik az OBH elnökének jogkörét

20.01.27 08:14

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a bíróságok szervezetével vagy működésével kapcsolatos, a feladatkörébe tartozó fontosabb ügyekben javaslattételre, véleményezésre, tanácsadásra és állásfoglalásra kabinetet hozhat létre.

Elment az Országos Bírói Tanács ülésére az igazságügyi miniszter

19.11.07 13:41

Varga Judit nem is egyedül érkezett, hanem Handó Tünde eddigi helyettesét, az OBH-elnöki szék állítólagos várományosát is magával vitte.

Handó Tünde kérdőívet indított az őt ellenőrző Országos Bírói Tanácsról

19.09.19 07:28

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke – a párbeszéd látszatát keltve – elektronikus kérdőívet küldött a bírósági dolgozóknak Többet, jobbat, egymásért – modellváltás a bírósági önigazgatásban címmel, hogy utólagosan ezzel támassza…

Handó Tünde, az elszabadult hajóágyú

19.07.16 18:09

Az Európai Bírók Egyesülete (EAJ) riadót fújt az igazságszolgáltatás magyarországi helyzete miatt. A szervezet figyelmeztetett: a lengyel igazságügy problematikus fejlődése mellett a politika a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét is egyre…

Gulyás: akkor marad a Fidesz a Néppártban, ha ez alapelvek feladása nélkül lehetséges

19.06.17 18:02

Nagy hangsúlyt kaptak a kormány működésében az uniós ügyek - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán kedden.

OBT: A magyar igazságszolgáltatás rendszerszinten a törvényhozásnak van alárendelve

19.06.13 09:56

Az Országos Bírói Tanács a parlament Handó Tündét védő döntésével bebizonyítottnak látja, hogy semmilyen alkotmányos kontroll nincs már felette, és ez azt is jelenti, hogy az igazságszolgáltatás a törvényhozásnak van alárendelve.

Nem fosztotta meg Handó Tündét az Országgyűlés az Országos Bírói Hivatal elnöki tisztségétől

19.06.11 17:22

Kormánypárti szavazatok többségével az országgyűlés kedden elutasította az Országos Bírói Tanács javaslatát, és nem fosztotta meg tisztségétől Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét – írja a hvg.hu.

Alulmaradt Handóval szemben a „tizenegy dühös ember”

19.06.11 15:59

Handó Tünde tizenegy dühös embernek tartja az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjait, akik éppen az EP-választás előtt fordultak az Országgyűléshez a menesztését indítványozva.

A(z) "OBT" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Szélesebb jogköröket kap az Országos Bírói Hivatal elnöke

A Handó Tündét váltó Senyei György Barna új tanácsadó testületet hoz létre, és csökkentené a bíróságok adminisztrációs terheit is.

Ismert személy

Szélesebb jogköröket kap az Országos Bírói Hivatal elnöke

A Handó Tündét váltó Senyei György Barna új tanácsadó testületet hoz létre, és csökkentené a bíróságok adminisztrációs terheit is.

Közélet

Letartóztatták a 28-as villamoson elkövetett gyilkosság gyanúsítottjait

A Budai Központi Kerületi Bíróság letartóztatta a 28-as villamoson elkövetett embe

Közélet

Varga Judit: Ha az anyósom az OBH elnökhelyettese lesz, nem előre lép, legfeljebb oldalra

Megerősítette Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló