OBH hírek

Közélet › OBH

Répássy Árpád: a magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van

19.11.12 12:13

A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van, szemben a bírói illetményekkel; "reménykedünk", hogy ez utóbbiban rövidesen változás lesz - mondta az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese kedden a parlament igazságügyi bizottsága előtt.

Alkotmánybíróvá választották Handó Tündét

19.11.04 19:04

Handó Tünde, aki jelenleg az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét veszi át a Fidesz-KDNP jelölése után. Megbízatása tizenkét évre szól.

Holnap kiderül, hogy Polt Péter marad-e a legfőbb ügyész

19.11.03 08:52

Ismét összeül hétfőn az Országgyűlés és miután Orbán Viktor felszólalása ezúttal nem várható, az előzetes napirend szerint két személyi kérdés lesz a fókuszban.

Természetesen igazi Fidesz-csicskát jelölnek az Alkotmánybíróságba

19.10.28 14:19

Nem történt meglepetés, az ősfideszes Szájer József feleségét, Handó Tündét jelöli a Fidesz az Alkotmánybíróságba. Szájerné egy másik fideszes csicskát, Stumpf Istvánt váltja.

Elérhető az OBH elnökének 2018-as beszámolója

19.10.25 14:04

A dokumentum bemutatja az elmúlt év tevékenységét, a stratégiai célok alapján kitűzött és megvalósított feladatokat, valamint az elért eredményeket.

Alternatív vitarendezési konferencia kezdődött Budapesten

19.10.17 13:03

Az alternatív vitarendezés hosszú távú befektetés, és ez szolgálhatja hosszútávon az ügyfelek elégedettségét és a jogviták békés úton történő, gyors elrendezését - mondta Vajas Sándor, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese a negyedik…

Penetráns kiárusításba kezdett a MÁV - pénzzé teszik az ingatlanokat

19.10.17 09:12

Balatonlellén és Balatonkenesén is eladná lerobbant, de remek elhelyezkedésű vállalati üdülőjét a MÁV. Az OBH pedig Balatonszemesen építkezik egy állami közbeszerzéseken látványosan gyarapodó kivitelező segítségével.

Megkezdődött a VII. Bíróság és Kommunikáció Konferencia

19.10.10 15:46

A bizalomépítés a központi témája az Országos Bírósági Hivatal nemzetközi kommunikációs konferenciájának, amelyet immár hetedik éve rendez meg a bírósági szervezet.

A(z) "OBH" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Répássy Árpád: a magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van

A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van, szemben a bírói illetményekkel; "reménykedünk", hogy ez utóbbiban rövidesen változás lesz - mondta az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese kedden a parlament…

Közélet

Mianmar Nobel-békedíjas vezetője az ENSZ Nemzetközi Bírósága elé járul a rohingyák elleni népirtás miatt

A mianmari kormány szerdán bejelentette, hogy Aung Szan Szú Kji mianmari vezető a következő hónapban megjelenik az ENSZ elsődleges bírói szerve előtt, miután Gambia pert indított Mianmar ellen a rohingja muszlim kisebbség…

Ismert személy

Amnesty: Mégis szétverné a bíróságok függetlenségét az Orbán-kormányMégis szétverné a bíróságok függetlenségét az Orbán-kormány

Handó Tünde akár a Kúria-elnöki poszton találhatja magát. Az Alkotmánybíróságra oszthatják a közigazgatási bíróság szerepét.

Gazdaság

Elkezdődik a Schrammel-gyűjteménynek helyt adó, egykori szombathelyi Éva-malom felújítása

Sikeres volt a közbeszerzési pályázat, a jelenlegi városvezetés ellenzékben még a felújítás ellen szavazott.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló