Nyelvvizsga hírek

Tudomány › Nyelvvizsga

Elkezdődött az állami tisztségekre pályázók jegyzékbe vétele a kötelező ukrán nyelvvizsgára

21.07.16 09:55

Ukrajnában pénteken startol az állami tisztségekre pályázók kötelező államnyelvvizsgára való jegyzékbe vétele, miután hatályba lépett a nyelvtörvény vonatkozó rendelkezése.

Doktori végzettséggel 192 ezres fizetést kapott az ELTE egyik adjunktusa

21.07.15 18:46

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint egy egyetemi tanársegéd, aki doktori iskolába jár, nyelvvizsgákat kell szerezzen, publikál és oktat, 150 ezer forintnál is kevesebbet keres. A kormány ma 30 százalékos béremelést ígért az…

Nyelvvizsga-amnesztia már másodszor: hosszú távon káros lehet?

21.07.02 11:58

Már megkezdődött az idei nyelvvizsgamentes diplomaosztás, a HÖOK korábbi becslése szerint ez a döntés idén 25 ezer hallgatót érint. Szakemberek szerint azonban az idei engedmény hosszú távon káros lehet.

Rengeteg diákot érhet hamarosan kellemetlen meglepetés: vége az ingyenes oktatásnak?

21.06.30 09:44

Hamarosan kezdődik az átsorolási időszak, amikor eldől, kik tarthatják meg államilag támogatott egyetemi helyüket. Az újabb nyelvvizsga-amnesztia elrendelése után jogosan merül fel a kérdés: vajon a kormány az átsorolásra vonatkozó könnyítést is…

Idén is nyelvvizsga nélkül átvehetőek a diplomák

21.06.27 07:08

Nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat.

Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma

21.06.24 09:13

Nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésben.

A(z) "Nyelvvizsga" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Elkezdődött az állami tisztségekre pályázók jegyzékbe vétele a kötelező ukrán nyelvvizsgára

Ukrajnában pénteken startol az állami tisztségekre pályázók kötelező államnyelvvizsgára való jegyzékbe vétele, miután hatályba lépett a nyelvtörvény vonatkozó rendelkezése.

Közélet

Kötelezővé teszik a nemzetbiztonsági oktatást egyes hongkongi egyetemeken

Kötelezővé teszik a hallgatók számára a nemzetbiztonsági oktatást legalább három, hongkongi egyetemen a szeptemberben kezdődő tanévtől - számolt be hétfőn este internetes kiadásában a South China Morning Post (Scmp) című…

Politikus

Már 2022-ben meg kell kezdeni az elavult dízelautók kitiltását Budapestről

Konkrét céldátumot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé Karácsony Gergely. A Levegő Munkacsoport szorgalmazza, hogy jövőre kezdjék el a kitiltást.

Közélet

Már több mint 23 ezren vesznek részt a Nyári diákmunka programban

Már több mint 23 ezren vesznek részt a Nyári diákmunka programban országszerte, a járási és kerületi hivatalok továbbra is várják a jelentkezőket - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)…

 

Kategória ajánló