Notre-Dame hírek

Nagyvilág › Notre-Dame

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

20.11.25 09:38

Sikerült elbontani a másfél évvel ezelőtti tűzvészben deformálódott állványzatot, így elkezdődhet az épületstabilizációs munka utolsó fázisa.

Befejeződött a huszártorony körüli állványzat bontása, elhárult az omlásveszély

20.11.24 20:22

Kevesebb mint hat hónap alatt sikeresen befejeződött kedden a párizsi Notre-Dame-székesegyháznál a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártorony körüli deformálódott állványzat elbontása, és ezzel elhárult az omlásveszély.

A vadvilágot érintő betegségek tovább terjednek – Az Emberiségre Is!

20.11.20 15:06

A klímaváltozás hatására már most növekedés tapasztalható a vadvilágot érintő betegségekben és ezek az emberiséget sem kímélik, ahogy az a Covid-19 esetében is látható.

A Notre Dame-i toronyőr: Célközönséget tévesztett Disney-mese

20.11.08 07:04

A párizsi Notre Dame máig az egyik legnehezebben emészthető regény, annyi súlyos és sötét témát tárgyal egyszerre; cigányság, gyermekgyilkosság, torzszülöttség, népirtás, korrupció, elfojtott szexuális utalások, vallási fanatizmus. Sok minden…

Huszonnyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy algériai dzsihadistát

20.10.14 17:30

Huszonnyolc év börtönbüntetésre ítélte terrorcselekményel kapcsolatosan hatósági személy elleni emberölési kísérlet vádjával a francia különleges esküdtszék azt az algériai dzsihadistát, aki 2017 júniusában kalapáccsal támadt rendőrökre a párizsi…

Középkori technikával építik újjá a Notre Dame-ot

20.09.21 19:08

A székesegyházat a 2024-ben megrendezésre kerülő olimpiai játékok idején nyithatják majd meg újra.

Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését

20.08.11 12:52

Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi…

A(z) "Notre-Dame" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

A párizsi Pasteur Intézet abbahagyja az egyik vakcinájának a fejlesztését

Párizs - A párizsi Pasteur Intézet hétfő bejelentette, hogy abbahagyja a koronavírus elleni legfőbb vakcinájának a fejlesztését, miután az első klinikai tesztek eredményei nem közelítik meg a reméltet.

Nagyvilág

Csak élvezzék! – Olivier Latry, a párizsi Notre-Dame orgonistája Budapesten

Egy eredeti darab átirata vagy feldolgozása néha kifejezetten üdítő - mondja Latry, aki eredeti darabokkal, átiratokkal és improvizációval is készül.  

Nagyvilág

Egyre több helyen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A szakemberek szerint a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, de továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása – közölték.

 

Kategória ajánló