Nobel-díj hírek

Esemény › Nobel-díj

Irodalmi alapítványt hoz létre az új lengyel Nobel-díjas

19.10.21 16:55

Új irodalmi alapítvány létrehozását jelentette be hétfőn Olga Tokarczuk irodalmi Nobel-díjas lengyel írónő. Az írók, műfordítók munkáját, valamint irodalomtörténeti kutatásokat támogató intézmény a nyugat-lengyelországi Wroclawban fog működni.…

Válasz Handke Nobel-díjára?

19.10.16 18:00

Bosznia-Hercegovinában némi megnyugvással fogadták, hogy az egyik legfontosabb irodalmi elismerést, a Német Könyvdíjat a német-boszniai kettős állampolgár, Sasa Stanisic kapta meg, aki a kilencvenes évek elején, a délszláv háború elől menekült el…

Háborús hangulat az irodalmi Nobel-díj nyomán

19.10.16 00:07

Nem csitul a múlt heti irodalmi Nobel-díj odaítélése után keletkezett vihar. Az elmúlt napokban koszovói, albán és boszniai politikusok, valamint neves írók keltek ki a Svéd Akadémia ellen.

Gérard Mourou Nobel-díjas az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díszvendége

19.10.15 09:34

Gérard Mourou Nobel-díjas tudós előadásával nyitják meg a Szegedi Tudományegyetemen az idei Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A rendezvény díszvendége előadásában arról beszél majd: mit tehet egy Nobel-díjas a…

Rózsaszirmot szórtak indiai sztárok a füredi sétányon

19.10.13 08:57

Rózsaszirmot szórtak Rabindranath Tagore szobránál az indiai filmgyártás, Bollywood meghatározó személyiségei az általuk kultikusként tisztelt Balatonfüreden.

Peter Handke, a Nobel-díjas filmes

19.10.11 10:43

A kapus félelme tizenegyesnél, Téves mozdulat, Berlin felett az ég. A friss Nobel-díjas író a mozi szerelmese.

"Egy dolgot biztosra vehetünk: nem fogunk másik bolygóra költözni"

19.10.10 14:19

Őrültség, hogy egy másik bolygóra költözünk, ha egy napon már nem lehet a Földön élni – így vélekedik a fizikai Nobel-díjat kapott Michel Mayor. A svájci asztrofizikus szerint fontosabb, hogy vigyázzunk a Földre, mert még mindig abszolút élhető.

A(z) "Nobel-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Alapítványt hoz létre a Nobel-díjas írónő

Írókat, fordítókat, kutatásokat fog támogatni.

Ország

Durva vicc: telefonbetyárok elhitették az íróval, hogy Nobel-díjat nyert

Az irodalmi Nobel-díjat odaítélő testület közölte, hogy nem a Svéd Akadémiáról kezdeményezték a telefonhívást, de vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy kiderüljön: ki volt a tettes.

Ország

Nagyot esett a Caterpillar profitja

Jelentős nyereségcsökkenésről jelentett a harmadik negyedév alapján a világ legnagyobb építőipari és bányaipari eszközgyártója, az amerikai Caterpillar - írja az MTI.

Magyar település

Motorost ütött el egy autó Szeged közelében

Félpályás útlezárás van érvényben a 47-es főút 218-as kilométerszelvényében.

 

Kategória ajánló