Nobel-békedíj hírek

Esemény › Nobel-békedíj

Gorbacsov: hatalmas veszélyben van a világ

19.11.04 19:55

A Szovjetunió utolsó elnöke szerint a Nyugat és Oroszország közötti feszültség hatalmas kockázatot jelent.

15 millió forint értékű díjat kapott Greta Thunberg, de nem fogadta el

19.10.31 10:53

Greta Thunberg, akit amúgy béke Nobel-díjra is jelöltek, elnyerte (volna) az Északi Tanács környezetvédelmi nagydíját, amely 15 millió forint értékű dán korona jutalommal is jár.

Háborús hangulat egy vízerőmű miatt

19.10.23 13:10

Etiópia csak tárgyalásos úton rendezheti a Níluson megépítendő vízerőművel kapcsolatos vitáját Egyiptommal - jelentette ki Abij Ahmed Ali etióp miniszterelnök kedden, az idei Nobel-békedíjal kitűntetett politikus egyben figyelmeztetett, hogy…

Nobel-díjra terjesztették fel Hongkong népét

19.10.16 14:13

Egy norvég parlamenti képviselő szerint a demokráciáért tüntető hongkongiak megérdemelnék a Nobel-békedíjat. Bejelentése várhatóan újabb konfliktust gerjeszt Oslo és Peking között.

Az etióp kormányfő kapta a Nobel-békedíjat

19.10.11 11:19

Abij Ahmed Ali azzal érdemelte ki az idei Nobel-békedíjat, hogy meghatározó szerepet töltött be az Etiópia és Eritrea közötti határvita megoldásában.

Nobel-díj az etióp békéért

19.10.11 11:14

Különösen az Etiópia és Eritrea közötti határvita megoldásában játszott meghatározó szerepével indokolta a Nobel-békedíjat odaítélő bizottság, hogy idén az etióp kormányfő kapta az elismerést.

Kalkuttai Szent Teréz – Magamért vagy másokért harcolok?

19.08.27 14:52

A Szeretet Misszionárusai szerzetesrend alapítója, a Nobel – békedíj (1979) tulajdonosa, aki Kolkata szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kivívta.

A(z) "Nobel-békedíj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Mianmar Nobel-békedíjas vezetője az ENSZ Nemzetközi Bírósága elé járul a rohingyák elleni népirtás miatt

A mianmari kormány szerdán bejelentette, hogy Aung Szan Szú Kji mianmari vezető a következő hónapban megjelenik az ENSZ elsődleges bírói szerve előtt, miután Gambia pert indított Mianmar ellen a rohingja muszlim kisebbség…

Esemény

Gorbacsov: Az Oroszország és a Nyugat közötti feszültség veszélyes

Mihail Gorbacsov egykori szovjet vezető meg van róla győződve, hogy az Oroszország és a nyugait országok közötti feszültség „hatalmas veszélyt“ jelent – jelentette ki a BBC-nek adott interjújában.   Gorbacsovot 1990-ben tüntették…

Ország

Kaliforniában tesztelik az első, teljesen elektromos amerikai buszt

FlixBus már 2018-ban elindította a világ első távolsági viszonylatban működő e-buszát Franciaországban és Németországban.

Politikus

Impeachment: meghallgatták a diplomatát, aki nem mindig emlékszik pontosan dolgokra

Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje, Rudy Giuliani (képünkön) kifejezetten azt kérte, hogy a katonai segély fejében Kijev indítson vizsgálatot Joe Biden volt alelnök és a demokraták jelenlegi elnökjelölt-aspiránsa és fia,…

 

Kategória ajánló