Népszavazás hírek

Közélet › Népszavazás

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

20.09.30 07:43

Genfben vasárnap népszavazáson fogadták el a 23 frankos, azaz majdnem 7800 forintos óránkénti minimális keresetet. Ez heti 41 órás munkaidővel számolva 4086 frankos, azaz 1,386 millió forintos havi fizetést jelent. Igaz, a megélhetési költségek is…

Kunhalmi Ágnes és az MSZP demokráciaőrök jelentkezését várja

20.09.28 13:41

Videó! Kunhalmi Ágnes elmondta: az MSZP várja minden olyan demokrata jelentkezését, aki demokráciaőrként védeni akarja a 2022-es választások tisztaságát.

Közel ötven koronavírus-fertőzött kért mozgóurnát Háromszéken

20.09.27 17:23

Kovászna megyében több mint ezernyolcszázan kértek mozgóurnát, hogy otthonukban adhassák le a szavazatukat a helyhatósági választásokon. Negyvennyolcan közülük koronavírussal fertőzöttek.

Több rendellenességet is jelentettek Maros megyéből

20.09.27 17:23

Több rendellenességet is jelentettek már a nap folyamán Maros megyei választókörzetekből. A választópolgárok több helyen a kelleténél több szavazólapot kaptak kézbe, illetve volt, ahol hiányzott a kontroll pecsét a szavazólapról.

Svájcban népszavazáson döntik el, hogy korlátozzák-e az uniós állampolgárok munkavállalását

20.09.27 09:16

Megkezdődött vasárnap reggel Svájcban az a népszavazás, amelyen az egyik kérdés az, hogy korlátozzák-e az alpesi országban az európai uniós állampolgárok letelepedését és munkavállalását. A választóhelyiségek 12 órakor zárnak.

Svájc elutasította az uniós munkavállalás korlátozását

20.09.27 06:16

Svájcban a a legnagyobb parlamenti párt, az SVP kezdeményezésére népszavazást tartottak arról, hogy a jövőben korlátozzák-e az uniós állampolgárok szabad mozgását és munkavállalását az egyébként nem EU-tag, de az unióval szoros kapcsolatban…

Váratlan pofont kaphat Brüsszel

20.09.25 10:16

Svájcban népszavazáson döntenek, hogy az uniós állampolgárok munkát vállalhatnak-e, és letelepedhetnek-e az országban. A referendum gyökeresen megváltoztathatja Svájc kapcsolatát szomszédaival - számolt be az Euronews.

Márki-Zay Péter minden választókerületben előválasztást szeretne

20.09.24 12:20

A borsodi időközi választáson a pártalkuk révén kijött legjobb jelölt Bíró László, aki mellett ő maga is szívesen kampányol, de mindenki beláthatja, hogy nem ideális jelölt Bíró László sem a Borsod 6-os számú választókerületben. Erről Márki-Zay Péter,…

A(z) "Népszavazás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Nem fogadták el a Smer által kezdeményezett rendkívüli ülés programját

A parlamenti képviselők nem szavazták meg a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülés programját, így arra nem került sor. Az ellenzéki párt egy népszavazás kihirdetését lehetővé tevő határozat elfogadását javasolta.

Közélet

Ünnepi díszbe öltözött Murakeresztúr

Ünnepi díszkivilágítást kapott a dél-zalai település, Polgár Róbert polgármester közlése szerint hagyományt teremtenének a látványos kezdeményezéssel.

Politikus

Bár hivatalosan ugyan nem indították el a kampányt, a DK már gőzerővel mozgósít Pécsen

Eddig sem volt felhőtlen a pécsi önkormányzaton belül a DK és az MSZP viszonya, de a 2022-es választásig ez még akár tovább is romolhat. Bár hivatalosan ugyan nem indították el a kampányt, a Gyurcsány-párt már…

 

Kategória ajánló